HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA: Knjignik – piknik s knjigama na Trgu bećarca

Datum objave: 27. 7. 2020. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – U četvrtak, 30. srpnja, od 19 sati, na Trgu bećarca, kultura pronalazi svoje mjestu u samom centru grada, na otvorenom prostoru, bliska publici.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica nastavlja s programom Knjignika – piknika s knjigama, ovaj puta s ciljem poticanja razvoja publike u kulturi, a za provedbu programa financijsku podršku osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. U četvrtak, 30. srpnja, od 19 sati, na Trgu bećarca, kultura pronalazi svoje mjestu u samom centru grada, na otvorenom prostoru, bliska publici.

Djecu ovaj Knjignik vodi na putovanje u džunglu, uz predstavu Knjiga o džungli u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališna družina „Ivana Brlić – Mažuranić“ iz Slavonskog Broda koja će početi u 19 sati.

Od 20 sati za odrasle u ovom Knjigniku bit će prezentirana tradicija, ikavski govor i život bećara putem pučkog igrokaza „Sićanja“ u izvedbi Ivana Abibovića, koji je i autor teksta te Antonije Janček, članova KUD-a „Požeška dolina“ iz Požege.

Organizatori mole posjetitelje da se zbog virusa Covid-19 pridržavaju propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održavaju dovoljan razmak te ne dolaze ukoliko imaju neke od simptoma bolesti. Knjižnica će obilježiti sjedeća mjesta na tribinama na Trgu bećarca, osigurati dezinfekcijsko sredstvo za ruke, a posjetitelje mole da prilikom dolaska na Trg ispune potrebnu evidenciju o sudjelovanju na ovom kulturnom događanju.

TEKST: S. P       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn