HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA: Još jedan Knjignik – piknik s knjigama nam se bliži!

Datum objave: 18. 8. 2020. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – I u kolovozu aktivnosti u programu Knjignika – piknika s knjigama Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica nastavljaju se punim ritmom. Pleterničane svih uzrasta i njihove goste u petak 21. kolovoza očekuje bogat program na više lokacija uz susret s književnicom Željkom Horvat- Vukelja i urnebesnom kazališnom predstavom “Krtice” Kerekeš teatra iz Varaždina.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica i ove godine provodi program Knjignik – piknik s knjigama, s ciljem poticanja razvoja publike u kulturi, a za provedbu programa financijsku podršku osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te se organizira i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice. U programu Knjignika, kulturu donosimo u vanjski prostor, u neformalno okruženje, i na ovaj način knjige, čitanje te ostale vidove kulture približavaju široj publici.

Ovoga puta aktivnosti su tijekom cijelog dana, na različitim lokacijama. U dopodnevnim satima bit će to druženje s dječjim spisateljicom Željkom Horvat-Vukeljom, autoricom brojnih slikovnica od kojih su neki naslovi i u lektiri u početnim razredima! Druženje sa Željkom Horvat – Vukeljom održat će se u 10 sati u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica Pleternica za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. U 17 sati, u gradskom parku u Pleternici, održat će se kviz znanja iz područja književnosti, zavičaja i opće kulture za mlade, a učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce, uz druženje i razgovor o knjigama.

Navečer, u 20 sati u petak, 21. kolovoza 2020., na Trgu bećarca odrasli će moći uživati u predstavi Krtice, u izvedbi Kerekesh Teatra iz Varaždina.

Organizatori mole posjetitelje da se zbog virusa Covid-19 pridržavaju propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održavaju dovoljan razmak te ne dolaze ukoliko imaju neke od simptoma bolesti. Knjižnica će obilježiti sjedeća mjesta kako na tribinama na Trgu bećarca tako i u dječjem programu, osigurati dezinfekcijsko sredstvo za ruke, a posjetitelje mole da prilikom dolaska na aktivnosti ispune potrebnu evidenciju o sudjelovanju na ovom kulturnom događanju.

TEKST: S. P.      FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn