HRABRA PRODAVAČICA – Otjerala naoružanog pljačkaša

Datum objave: 17. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policija je danas uhitila razbojnika koji je u Bukovlju pokraj Slavonskog Broda pokušao opljačkati jednu trgovinu. Pokušaj pljačke dogodio se jučer u 19.15 sati kada je muškarac s fantomkom na glavi i pištoljem ušao u trgovinu te zatražio od zaposlenice novac koji, unatoč prijetnji, nije dobio.

Snimka neuspjelog razbojništva iz lokalne trgovine u Bukovlju nadomak Slavonskog Broda, na kojoj se vidi kako prodavačica odbija poslušati lopova dok joj prijeteći pištoljem naređuje da mu preda novac, užarila je medijsko nebo,piše Jutarnji.hr koji donosi priču hrabre 46- godišnje prodavačice, majke troje djece.

Nakon što sam mu rekla “dobra večer”, odmah je šutke izvadio pištolj i potom se izderao: “Daj mi lovu”. Mislila sam da je šala pa sam se čak i nasmijala. Pogledala sam ga u oči i čekala neku reakciju. No, on je opet povikao: “Daj lovu, ovo nije zaje…….”. Rekla sam mu: “Ne dam!” On je opet viknuo: “Daj lovu, vadi je”. Ponovila sam mu da neću i pitala ga: “Tko ste? Što hoćete? Zvat ću policiju i šefa”. Ponovno je tražio novac na što sam ja ponovila da mu novac ne dam. Okrenuo se i dok je odlazio van, poručio mi je: “Vidjet ćeš za ovo!” – prepričala je za Jutarnji svoju radnu večer iz noćne more 46-godišnja prodavačica.
Dok je trajala pljačka, nije, dodaje, osjetila strah, ali kad je lopov otišao, prošle su joj stvari kroz glavu. “Kad je otišao, krenula sam zaključati vrata jer sam strahovala da će se možda vratiti s pojačanjem. Upravo se tada s njim vani mimoišao susjed, ali kako je lopov normalno išetao iz trgovine, nije ništa posumnjao. Počeo je trčati tek nakon što je prešao cestu. Nazvala sam šefa koji mi je rekao da sam trebala dati novac i ne riskirati. Policija je brzo došla. Ovo je prvi ovakav događaj. Znala sam po novinama čitati o napadima na prodavačice, ali nikad nisam razmišljala što bih ja učinila da se nađem u takvoj situaciji. Osjećam se sigurno u svom selu,”rekla je.

Pitala sam se koliko uopće novca imam u blagajni. Dal’ da ga dam ili ne? Dal’ da mu kažem da ga kamera snima? Gledala sam ga u oči, pa u vrh pištolja, pa opet u oči. Nije u redu na takav način plašiti ljude. Nitko to nije zaslužio. Svi se mi borimo da zaradimo za svoj kruh. Kažete mi da sam junakinja dana? Ne, ja sam samo majka, imam troje djece i svi su mi drugi na prvome mjestu, pa tako i tuđa imovina. Čuvam tuđe kao da je moje. Sebi sam na posljednjem mjestu, najmanje bitna,” uvjereno kaže.

IZVOR: Jutarnji.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn