HPD SOKOLOVAC POŽEGA – Održani 39. “Papučki jaglaci” u Velikoj

Datum objave: 22. 3. 2021. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Usprkos korona krizi, u skladu s epidemiološkim mjerama, održani su tradicionalni 39. “Papučki jaglaci” u Velikoj.

Ova manifestacija najveća je te vrste u Hrvatskoj i prethodnih godina dolazilo je više od 3000 planinara i posjetitelja na Papuk pa je poznata i kao najomiljenija kod planinara iz Hrvatske i susjednih zemalja. “Papučki jaglaci” su prva proljetna manifestacija koja slavi početak proljeća i nezaobilazan su događaj u kalendarima planinarskih društva ali i ostalih ljubitelja prirode.

Početak manifestacije održan je već po tradciji ispred Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj gdje je sve okupljene pozdravio predsjednik HPD “Sokolovac” Bruno Horvat koji je naglasio važnost ove manifestacije za Požeško-slavonsku županiju te zahvalio svim članovima na dolasku.

Skup su pozdravili i najavili daljnju suradnju u ime Općine Velika Valentin Raguž, direktor TZ “Zlatni Papuk” Tomislav Galić, čuvar prirode Miroslav Mesić inače ovogodišnji nositelj priznanja Društv, te predsjednik Slavonskih planinara Predrag Livak. Ovogodišnji izleti na manifestaciji bili su podijeljeni u dvije staze. Prva staza je bila tradicionalna staza “Jaglaca” dok je druga vodila prema Češljakovačkom visu. Vodiči na stazama su bili iskusni planinari Damir Matoković, Dragan Davidović te Dražen Jakoubek koji su odradili odličan i siguran posao.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera ovogodišnja manifestacija održana je samo u okviru Društva bez gostiju. “Iduće godine slavimo jubilarne 40. “Papučke jaglace” što nam je prilika da se kvalitetno pripremimo. Nadamo se i završetaku ove pandemije kako bi manifestaciju ponovo održali u normalnim okolnostima. Za iduću godinu ćemo prirediti brojna iznenađenja i sadržaje uz suradnju s našim partnerima što će zasigurno pridonijeti popularizaciji planinarstva te promocije turizma na Papuku,” rekao je predsjednik Društva Bruno Horvat.

TEKST: S. P./ B.H                FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn