HPD GOJZERICA POŽEGA – Redovna godišnja izvještajna skupština

Datum objave: 11. 10. 2020. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Uz osvrt na realizirane projekte i aktivnosti, izglasano je osnivanje Podružnice HPD Gojzerica u Oriovcu. Najavljeno je i kako će Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije biti uručena zahvalnica za promicanje 3. Obiteljskog izleta, koji je ove godine u Požegu doveo 550 planinara i obitelji s djecom.

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica 10. listopada održana je godišnja izvještajna skupština u posebnim uvjetima u skladu s epidemiološkim mjerama. Na skupštinu bili samo članovi društva, bez prisustva gostiju, a skupštinu je otvorio predsjednik društva Višeslav Turković podnoseći izvješće o radu za 2020. godinu. Izvješća su podnijeli tajnik, blagajnik i predsjednik nadzornog odbora, a donesen je novi statut društva s izmjenama vezanim za osnivanje podružnica, elektronskog održavanja sjednica upravnog odbora te procedure oko održavanja izborne skupštine koja slijedi iduće godine.

Izglasano je i osnivanje Podružnice HPD Gojzerica u Oriovcu pri čemu je predstavnik podružnice Karlo Tomljenović zahvalio svima iz HPD Gojzerica na suradnji dobrodošlici u svoju obitelj, te najavio povezivanje lika i djela Andrije Štampara i Ante Premužića kroz rad podružnice. Naime, Ante Premužić je rođen u Slavonskom Kobašu, dok je Andrija Štampar rođen u Brodskom Drenovcu, a cilj je povezati ih planinarskom stazom preko Oriovca.

Nakon toga uslijedila je dodjela priznanja i zahvalnica. Predsjednik Turković obavijestio je nazočne da su ove godine članovi HPD Gojzerica Nada i Marijan Banović dobili zlatnu plaketu Hrvatskog planinarskog saveza za zasluge u planinarstvu. Napomenuo je da je to jedno od najviših priznanja koje jedan planinar može dobiti za svoj rad u planinarstvu, te da im je to priznanje uručio na godišnjoj skupštini HPD HZZO Požega. Priznanje im je uručeno na skupštini društva koje su oni osnovali i čiji su dugogodišnji članovi, dok su članovi HPD Gojzerica Požega od nedavno. Nada Banović se zahvalila društvu u svoje i Marijanovo ime, te pozdravila osnivanje Podružnice u Oriovcu. Posebna zahvalnica bit će, kako je najavljeno, uručena Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije za promicanje 3. Obiteljskog izleta, koji je ove godine u Požegu doveo 550 planinara i obitelji s djecom.

TEKST: S. P. / V. T.            FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn