HPD GOJZERICA POŽEGA – Osnovana Podružnica u Oriovcu

Datum objave: 20. 10. 2020. | Kategorija: Susreti

ORIOVAC – Na poticaj i u organizaciji Razvojne  Udruge MOST 352 na čelu s predsjednikom Karlom Tomljenovićem, u Oriovcu je 19. listopada održana Osnivačka skupština Podružnice HPD “Gojzerica” iz Požege.

Na Skupštini su, uz domaćine, bili i načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić predsjednik HPD,,Gojzerica” Višeslav Turković,  te članovi novoosnovane podružnice. Tomljenović je između ostalog rekao, kako je osnivanje podružnice svojevrsni povijesni trenutak za  Općinu Oriovac, koja do sada nije imala Planinarsko društvo. “Ovim činom stvaramo kvalitetnije uvjete za povratak prirodi i zdravijem načinu života,” naglasio je Karlo Tomljenović. Dodao je kako će se sve planinarske aktivnosti na području jugozapadnih predjela Dilj gore, vezati uz imena dr. Andrije Štampara i inženjera Antuna Premužića, koji su svojim djelovanjem pokazali da prepoznaju važnost prirode za zdravlje i dobrobit zajednice. Među prvim aktivnostima novosnovane Podružnice HPD “Gojzerica” u Oriovcu bit će čišćenje koridora na Dilj gori kojim će ići trasa planinarskog puta br. 417, dužine 3,6 km, a koja će se spojiti na nedavno otvorenu ,,Planinarsku obilaznicu dr. Andrija Štampar” (15 km), čiji je autor i drenovački planinar Zdravko Ećimović-Lojza.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio predsjednik HPD Gojzerica Požega Višeslav Turković koji je naglasio kako je požeško društvo mlada organizacija koja postoji tek tri godine, ali vrlo su aktivni tako da su do sada organizirali više od dvije stotina planinarski izleta po domaćim brdima i planinama, a pohodili su i neke značajne vrhove Europe. Turković izrazio je zadovoljstvo osnivanjem Podružnica s kojom će HPD Gojzerica imati ukupno 101 člana. Novi članovi Podružnice u Oriovcu imati će punu podršku od središnjice u Požegi i bit će uključeni u sve aktivnosti društva, s naglaskom na planinarsku obuku.

Načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić čestitao je svima koji su zaslužni za osnivanje još jedne udruge na području Općine. Naglasio je kako se nada da  će i ova udruga obogatiti društveni život ljudi ovoga kraja te najavio punu potporu radu Planinarske podružnice u Oriovcu. Za Voditelj Podružnice HPD ,,Gojzerica” u Oriovcu izabran je Zoran Ivezić, a za njegovog zamjenika Jurica Sudar.

TEKST: S.P./F. M.     FOTO: D. C.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn