HPD GOJZERICA POŽEGA – Obiteljski izlet povodom ”Grgureva” i Dana grada Požege

Datum objave: 02. 3. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – HPD Gojzerica već treću godinu za redom obilježava Dan Grada Požege na tradicionalno planinarski način – Obiteljskim izletom po Požeškoj gori i to 8. ožujka 2020. godine. Okupljanje je na parkiralištu iza Gradske kuće u 9:00 sati uz planinarski doručak (kruh s mašću i pekmezom i čajem) nakon kojeg slijedi obilazak Požeške gore, a po povratku s planinarenja slijede igre za djecu na otvorenom te druženje.

Kako na Obiteljskom izletu organizatori očekuju obitelji, mlade i stare, one u boljoj formi i one koji će tek biti u boljoj formi, osmislili su dvije staze. Jedna je, prava, planinarska. Od Gradske kuće se kreće preko Sokolovca, Vrhovačkog grada i Šicane nazad do Trga Sv. Trojstva. Predviđeno je trajanje hoda od oko 4 sata. Druga staza, ona obiteljska, koja je možda primjerenija dječjim nožicama također polazi od Gradske kuće, zatim kroz grad do Starog Grada, Grginog dola, kapele Svetog Vida, polja lavande i na kraju do Trga Svetog Trojstva. Trajanje hoda je oko dva sata.

“Za djecu školske i predškolske dobi su po povratku osmišljene zabavne igre na svježem zraku (uz pomoć čokoladica). Za sudjelovanje u igrama je nužan pristanak roditelja kojeg će roditelji moći dati neposredno prije samih igara,”najavio je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković.

Sudionike izleta će na trasama voditi i pratiti licencirani planinarski vodiči kao i Hrvatska gorska služba spašavanja. “Ovim izletom bismo htjeli potaknuti ljude svih dobnih skupina na jedan zdraviji, aktivniji način provođenja slobodnog vremena. Planinarenje je prije svega užitak jer već sam pogled na prekrasnu prirodu koja nas okružuje (Požega je na stvarno posebnom mjestu – na malom prostoru imamo tako mnogo prirodnih različitosti) djeluje pozitivno na osobu. Još kada to vrijeme provedete u dobrom društvu i čineći nešto dobro za svoje zdravlje – može li uopće biti bolje,” zaključio je Turković.

TEKST: S. P.        FOTO:S. P./ Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn