HORVAT U SLAVONSKOM BRODU: Traži se pravni okvir za isplatu plaće radnicima Đure Đakovića

Datum objave: 03. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u ponedjeljak je u Slavonskom brodu, nakon sastanka sa sindikatima, županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i članovima uprave Đuro Đaković grupe izjavio da se radi na iznalaženju pravnog okvira za isplatu plaće radnicima za listopad te da bi nova uprava mogla biti izabrana na rok od šest mjeseci, piše hrt.hr.

Đuro Đaković neće u stečaj, plaća za listopad bit će isplaćena slijedeći tjedan. Uz to i plaća za studeni trebala bi stići na vrijeme, riječi su kojima je Željko Klaus, potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske sažeo u ponedjeljak održani dvosatni sastanak.

Nakon sastanka radnicima se obratio i ministar Horvat ističući da se ne radi o spektakularnim rezultatima razgovora te je podsjetio da je žiro račun Đuro Đaković grupe blokiran na iznos od 100 milijuna kuna i da se radi na iznalaženju pravnog okvira za isplatu plaće radnicima.

Prema riječima ministra, na sastanku se razgovaralo o iznalaženju sredstava za završetak započete proizvodnje te o osiguranju obrtnih sredstava, kao i pronalasku banke koja će ubuduće financirati proizvodnju u Đuri Đakoviću. Na sastanku je bilo riječi i o novoj upravi, koja bi mogla imati prijelazni karakter odnosno biti izabrana na rok od 6 mjeseci.

Horvat je najavio da će nakon razgovora s drugim vlasnicima o kandidatima za članove uprave do kraja slijedećeg tjedna biti održana sjednica Nadzornog odbora, na kojem će biti imenovana nova uprava Đuro Đaković grupe.

“Uz to, u ovom trenutku s vladom SAD-a smo u završnoj fazi definiranja ugovornih obaveza oko jednog procesa za koji sam siguran da će Đuri Đakoviću stvarati dobit, rekao je ministar Horvat. Na dodatno pitanje novinara ministar je pojasnio kako se ne radi o strateškom partnerstvu, već o novom poslu za Đuru Đakovića.”

Djelomično financijsko restrukturiranje grupacije započelo je odobrenjem HBOR-ova kredita od 95 milijuna kuna krajem 2018., ali je otežano prestankom financiranja proizvodnje vagona kojih je prema ugovorima trebalo isporučiti oko 150.

IZVOR: vijesti.hrt.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn