HORTIKULTURALNO UREĐENJE GRADA – Počelo proljetno orezivanje drvoreda u požeškim ulicama

Datum objave: 20. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Djelatnici Komunalca d.o.o. Požega ovih su dana krenuli s proljetnim orezivanjem gradskih drvoreda. Stabla lipe i javora u Dubrovačkoj i Zagrebačkoj ulici već su uređena, a sada je na redu drvored javora u Ulici Matice Hrvatske.

Velike grane mogu biti opasnost za prolaznike i automobile, a orezivanjem krošnja dobiva prozračnost i ljepši oblik zbog mladih grana. Iako će možda poneki negodovati zbog naoko velike sječe, sve se radi pod stručnim nadzorom, a pravi rezultat vidjet će se u ljetnim mjesecima kada su zelenilo, svježina i hlad itekako potrebni na gradskim ulicama.

Djelatnost održavanja javnih i zelenih površina Komunalac Požega d.o.o. inače obavlja samo na području grada Požege, a poslovi koji se pri tom obavljaju su: ručno i strojno čišćenje prometnih površina,  čišćenje košarica za otpad, čišćenje prometnih površina, košnja trave, sadnja i održavanje cvjetnih nasada i drvoreda, te odvoz i zbrinjavanje otpada koji nastaje pri obavljanju ove djelatnosti.

Komunalac Požega na području Požege održava preko 360.000 m2 zelenih površina, 293.000 m2 javnih površina, te čišćenje 184.000 m2 ulica od ukupno 355.585 m2 površina gradskih ulica.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn