HODOČAŠĆE U VOĆIN – Gotovo tisuću vjernika krenulo put Voćina

Datum objave: 21. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

VOĆIN – Rijeka hodočasnika i ove godine slila se Voćin, omiljeno svetište koje posjećuju godinama. Mnogi su krenuli dan ranije, iz udaljenijih dijelova Požeške biskupije i u požeškoj crkvi sv. Lovre, zaštitnika Biskupije, susreli se s pristiglima iz različitih mjesta. Nakon slavlja blagoslova, svi zajedno su krenuli su jučer na put prema Stražemanu, a danas nastavili prema Voćinu.

Na putu do Voćina u dugoj hodočasničkoj koloni uz pjesmu i druženja nije manjkalo duhovnog raspoloženja. Na Leštatu su ih dočekali članovi Lovačkog društva Jelen, ponudivši im po običaju okrjepu – vodu, peciva, voće i kolače. Lovcima „Jelena“ pripomogli su čelnici i članovi još nekih lovačkih udruga požeškog kraja, te Hrvatske šume U ime Grada Požege hodočasnike su došli ispratiti gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon.

Po dolasku u Voćinsko marijansko svetište, na otvorenom liturgijskom prostoru pored crkve, pred više tisuća vjernika euharistijsko slavlje predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

IZVOR: www.pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn