HKUU TRENK NOVA GRADIŠKA – Online koncert i predstava povodom Dana grada Nova Gradiška

Datum objave: 12. 12. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Zbog dobro znane situacije u kojoj se nalazimo, članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” Nova Gradiška nisu mogli organizirati tradicionalne koncerte povodom Dana grada Nova Gradiška, na kojima se ponosno predstavlja cjelogodišnji rad svih članova u svim sekcijama, ali tradicija i veselje bit će prisutni online.

U dva dana vrijedni Trenkovci prikazat će pjesmu, ples i predstavu.

U subotu 12.12.2020. u 20.00h možete pogledati snimku folklornog dijela prošlogodišnjeg koncerta “Sačuvajmo običaje stare”, na kojemu smo proslavili 25 godina neprekidnog rada. Nastupila je folklorna sekcija sa 6 koreografija i plesova iz raznih dijelova Hrvatske. Pjevači i tamburaši predstavili su se novim pjesmama, a najmlađi plesači uvijek zanimljivim dječjim plesom.
Ovo je poveznica na kojoj možete pogledati subotnji koncert: https://youtu.be/eS246RimNwc

U nedjelju 13.12.2020.u 20.00h pogledajte predstavu “Kod Anke”. Dobro znani likovi Mata, Kuzma, Kolega, Anka, Kaja, Mira i Ljuba, susreću se s civilnom zaštitom, vježbama koje moraju proći kako bi dobili potvrdu da se znaju nositi s nevoljama koje bi mogle doći u selo. Predstava je izvedena 2016. godine, a do sada ju je pogledali preko 1000 gledatelja.
Poveznica na kojoj možete gledati predstavu: https://youtu.be/ps2j-6i2YF8

Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška jedna je od najvećih i najaktivnijih udruga na području grada, a 2019. godine obilježila je 25.-u godišnjicu rada. Udruga broji više od 80 članova u folklornoj, tamburaškoj, pjevačkoj, dječjoj i dramskoj sekciji.Imali su više od 400 nastupa u RH i u inozemstvu,više od 300 plesača plesalo u u više od 20 koreografija, više od 65 svirača učilo je i sviralo, više od 30 glumaca glumilo je u 16 velikih predstava i preko 20 skečeva,više od 60 djece ostvarilo je u krilu udruge prve folklorne korake, a ponosno broje i preko 350 kompleta i dijelova narodnih nošnji.

TEKST: S. P.       FOTO: HKUU Trenk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn