HKUD VIJENAC POŽEGA – Jubilarni koncert u prigodi 140. obljetnice djelovanja

Datum objave: 10. 5. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA -Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Vijenac” Požega u svojih 140 godina postojanja iza sebe ima brojne samostalne koncerte, smotre, turneje, gostovanja i festivale. Generacije koje su prolazile kroz društvo dobile su mnogo priznanja, nagrada i pohvala, a tu tradiciju održava i današnji sastav zbora.

Grupa zaljubljenika u pjevanje, davne 1882. godine u Požegi, osnovala je mješoviti pjevački zbor, usvojila Statut te počela marljivo vježbati. Od tada je prošlo 140 godina, a članovi mješovitog pjevačkog zbora HKUD-a “Vijenac” još uvijek marljivo vježbaju i pjevaju, nastupaju i gostuju, putuju i primaju gostujuće pjevačke skupine.

U prigodi 140. godine djelovanja HKUD-a “Vijenac” Požega, u požeškoj Katedrali svete Terezije Avilske slavila se sveta misa te je održan kratki koncert na kojem su nastupili članovi pjevačkog zbora pod ravnanjem zborovođe, mladog dirigenta i orguljaša Matea Barišića.Svečanom koncertu prisustvovali su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te gradonačelnik grada Požege Željko Glavić.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Vijenac” Požega u svojih 140 godina postojanja iza sebe ima brojne samostalne koncerte, smotre, turneje, gostovanja i festivale. Generacije koje su prolazile kroz društvo dobile su mnogo priznanja, nagrada i pohvala, a tu tradiciju održava i današnji sastav zbora koji broji otprilike 25 članova.

140 godina rada Pjevačkog zbora HKUD-a “Vijenac“ jubilej je kakvim se može pohvaliti malo pjevačkih zborova u Hrvatskoj, a od njega su starija jedino pjevačka društva iz Osijeka i Slavonskog Broda.

IZVOR: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn