HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Obilježena stota godišnjica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Datum objave: 14. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Stotu godišnjicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana, državnika zaslužnog za obranu, oslobođenje i stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen biste u Požegi, obilježili su članovi Hrvatske demokratske zajednice Požeško slavonske županije predvođeni županicom Antonijom Jozić.

Stotu godišnjicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, dr.Franje Tuđmana, državnika pod čijim je vodstvom stvorena suverena, samostalna i međunarodno priznata hrvatska država, svečano su i dostojanstveno, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen biste ispred Veleučilišta, obilježili članovi HDZ-a Požeško slavonske županije predvođeni županicom Antonijom Jozić.

Bila je to prilika za još jedno podsjećanje na čovjeka koji je, zajedno s hrvatskim braniteljima, ali i svim Hrvaticama i Hrvatima, 90.-tih godina prošlog stoljeća, ostvario stoljetni san hrvatskog naroda- uspostavu samostalne i suverene države. Podsjetila je na to i prva žena Požeško slavonske županije, istaknuvši kako su ” ideja i ideali dr.Tuđmana jednako živi i danas, jer riječ je o vrijednostima koje ostvaruje Hrvatska demokratska zajednica ne samo u Požeško slavonskoj županiji, nego i u gradovima i Općinama diljem zemlje.

” Usudim se reći kako 30 godina nakon Domovinskog rata i 30 godina nakon osamostaljenja, stvaramo i želimo stvoriti Hrvatsku upravo onakvom kakvom su je sanjali dr.Franjo Tuđman i naši branitelji. 100. obljetnica njegovog rođenja prilika je i za tradicionalno stranačko druženje u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a, ali i proslavu još jednog našeg velikog uspjeha na izborima za vijeće mjesnih odbora održanima 8. svibnja, na kojima je HDZ osvojio 172 mandata i pobijedio u 31 mjesnom odboru.”, rekla je tom prigodom županica Jozić, vjerujući kako su s idejama i idealima prvog hrvatskog predsjednika koji se ostvaruju i danas, upoznati i mladi.

TEKST: Simonida Tarbuk                 FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn