HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Jozić: Ovaj tim spreman je na nove pobjede!

Datum objave: 19. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – “Naša misija, bez obzira na promijene koje su se dogodile na čelu stranke ostaje nepromijenjena. Nastavit ćemo istim onim entuzijazmom, angažmanom i žarom ostvarivati sve one projekte koje smo zacrtali u našim izbornim programima stvarajući povoljno poslovno okruženje, stvarajući županiju ugodnog življenja za sve naše građane,” rekla je nova predsjednica požeško-slavonskog HDZ-a Antonija Jozić.

Nakon održanih unutarstranačkih izbora, novi čelnici Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, na čelu s dosadašnjim predsjednikom Županijskog odbora dr.sc. Željkom Glavićem i novom predsjednicom Antonijom Jozić održali su konferenciju za novinare.

Na unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici izabrani su novi čelnici županijskih, gradskih i općinskih organizacija. Za novu predsjednicu Županijskog odbora Požeško-slavonske županije izabrana je aktualna županica i dosadašnja dopredsjednica Županijskog odbora Antonija Jozić, a za dopredsjednike Luka Ćirko iz Pleternice, Dalibor Bardač iz Čaglina, Ante Kolić iz Požege i Vinko Kasana iz Lipika.

Izabrani su i novi čelnici i u općinskim i gradskim organizacijama, a njima i članstvu na uspješno provedenim izborima čestitao je dosadašnji predsjednik ŽO dr. sc. Željko Glavić.” Uvod u ove izbore bile su skupštine temeljnih ogranaka gdje smo također izabrali predsjednike i tijela ogranaka. Nakon ovog slijede nam još gradske i općinske skupštine za izbor gradskih i općinskih odbora te na kraju, izbor županijskog odbora na županijskoj skupštini. Do kraja godine taj ciklus bit će završen. Izbori su protekli u tolerantnoj, demokratskoj proceduri i nismo imali niti jednog incidenta ili sporne situacije. Stoga želim i ovom prilikom zahvaliti svim članicama i članovima HDZ-a iz naše županije što su u ovom dosadašnjem tijeku izbornog procesa dali doprinos jednom normalnom, demokratskom ozračuju u kojem smo onda mogli i normalno raditi,” naglasio je dr. Glavić.

Kandidati su bili za predsjednike i dopredsjednike na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini. Novi/ stari dužnosnici HDZ na općinskoj i gradskoj zajednici su u Općini Velika Vjekoslav Potočana, u Općini Jakšić Boško Obradović, u Općini Kaptol Damir Poljanac, u Brestovcu aktualni načelnik Zdravko Mandić i u Općini Čaglin aktualni načelnik Dalibor Bardač. Predsjednici gradskih organizacija su u Požegi aktualni zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević, u Pleternici aktualna gradonačelnica Marija Šarić, u Pakracu gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević, u Lipiku gradonačelnik i predsjednik Skupštine požeško-slavonske županije Vinko Kasana te u Kutjevu Ivica Malnar. Uz njih su izabrani i dopredsjednici i to u gradovima tri, a u općinama po dva. Uz zahvalu članicama i članovima, dosadašnji predsjednik Županijskog odbora dr. Glavić zahvalio je i svima koji su sudjelovali u organizaciji izbora te čestitao novoizabranima, posebno novoj predsjednici Antoniji Jozić.

” To nije izbor “pao niotkud”. Gospođa Jozić dugo je vremena vrlo aktivni član Hrvatske demokratske zajednice, obnašala je niz dužnosti u stranci i na lokalnoj i na nacionalnoj razini. Dala je do sada svoj doprinos funkcioniranju i razvoju stranke na području Požeško-slavonske županije, tako da je to jedan logični kontinuitet. Mi nismo samo deklarativno kao stranka najavili, nego to pokazujemo i primjerom – da želimo na najviše razine stranačkih dužnosti uvoditi mlade, dokazane kadrove, mlade ljude koji imaju više energije, entuzijazma i volje, koji imaju znanje. Jer, Hrvatska demokratska zajednica je stranka koja je i do sada, a sigurno smo i od sada, najviše na vlasti u ovoj našoj državi i važno je koga ćemo mi i promovirati i birati za članove najviših tijela. S te strane iskrene čestitke novoizabranoj predsjednici i puno dobrih želja za uspjeh radi svih građana, radi svih nas, u daljnjem radu. Želim da stranku vodi onako kako je vodila grad, a odnedavno i županiju i obzirom da ima veliku podršku na svim razinama stranke, siguran sam da će to uspješno obaviti. Isto tako, čestitam novoizabranim predsjednicama, predsjednicima i zamjenicima i želim ono što je možda meni bio problem i noćna mora – da njima ne bude, da stranka ide dalje bez tereta afera. S obzirom na to da smo najveća stranka i da smo najduže na vlasti, po svim parametrima vjerojatnost afera je prisutna, ali nadam se da će toga u budućem periodu biti zanemarivo tako da se može raditi normalno i da na prvom mjestu može biti interes građana, interes ljudi zbog kojih se bavimo javnim dužnostima, a da se ne bavimo samima sobom.” zaključio je dr. Glavić uz zahvalu medijima na korektnoj suradnji.

Čestitkama kolegicama i kolegama pridružila se i nova predsjednica Županijskog odbora Antonija Jozić.”Biti na čelu najjače stranke u Hrvatskoj, ali i u Požeško-slavonskoj županiji je izuzetna čast i odgovornost. No, odgovornost ne proizlazi samo iz netom održanih unutarstranačkih izbora, ta odgovornost proizlazi, kao što je to rekao i dr. Glavić, iz održanih lokalnih izbora na kojima su građanke i građani Požeško-slavonske županije upravo svoje povjerenje dali kandidatkinjama i kandidatima Hrvatske demokratske zajednice. Ovi izbori pokazuju kontinuitet političkog upravljanja i smjer koji su potvrdile članice i članovi HDZ-a birajući novo vodstvo, od općinskih, gradskih i županijske organizacije. Bitno je i vrlo važno reći – naša misija, bez obzira na promijene koje su se dogodile na čelu stranke ostaje nepromijenjena. Nastavit ćemo istim onim entuzijazmom, angažmanom i žarom ostvarivati sve one projekte koje smo zacrtali u našim izbornim programima – od općina, gradova pa tako i županije – stvarajući povoljno poslovno okruženje, stvarajući županiju ugodnog življenja za sve naše građane,” rekla je Jozić.

“Ono što uvijek ističem i što ću uvijek isticati jest naša suradnja, naše zajedništvo u ostvarenju svih tih programa, a to je i smjer u kojem želim voditi županijsku organizaciju. Ovom prilikom želim se zahvaliti dr. Glaviću na prethodne četiri godine, prvo kao povjerenika županijske organizacije, a onda i našeg predsjednika, posebice u onim turbulentnim vremenima koji su sada iza nas, kada je svojim autoritetom, svojim iskustvom i svojom smirenošću nastavio pobjednički niz Hrvatske demokratske zajednice tako da mi danas uistinu ponosno stojim na čelu naših organizacija. Ovaj tim spreman je na nove pobjede i za sve ono što će našu županiju postaviti na mjesto koje zaslužuje. Naša županija zaslužuje biti županija primjer i zaslužuje biti među razvijenijim županijama u Republici Hrvatskoj,” zaključila je predsjednica Jozić.

TEKST: Sanja Pok              FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn