HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Dr. Željko Glavić – O kandidatima HDZ-a za lokalne izbore u stranci se još razgovara

Datum objave: 12. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Hrvatska demokratska zajednica nakon izbora 2017. godine imala je sve gradonačelnike i načelnike općina na području Požeško-slavonske županije. Tko će na predstojećim izborima braniti boje najjače stranke u jedinicama lokalne samouprave još nije odlučeno, naglasio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije dr. Željko Glavić.

“O kandidatima Hrvatske demokratske zajednice za predstojeće lokalne izbore u stranci se još uvijek razgovara. Sve kalkulacije tko će biti ili neće biti su samo kalkulacije. Mi nismo donijeli konačnu odluku niti za jednog kandidata. Naravno, zato postoji procedura. Kandidati za gradonačelnike, zamjenike gradonačelnika gdje postoje te općinske načelnike usvojit će se na općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a, a za župana i dožupana te ostala mjesta potvrdit će se na Županijskom odboru HDZ-a. Razgovori koji su na tu temu do sada vođeni, gdje se spominju i imena, su pri kraju. Jedan dobar dio prijedloga je usuglašen, ali uvijek ima i situacija gdje netko želi, a netko ne želi. Stvarno stanje, stvarni kandidati iza čijih će kandidatura stati HDZ znat će se kad prođu kompletnu proceduru na stranačkim tijelima, a to će biti do kraja ovog mjeseca,” rekao je dr. Glavić.

“Jedan sam od predloženih kandidata za gradonačelnika Grada Požege, ali o tome nije donesena konačna odluka. Većina sadašnjih gradonačelnika i općinskih načelnika će ostati, no neće svi. O nekima se razgovara, negdje je čista situacija i nije problem donijeti odluku, a negdje se o tome treba još raspraviti. Kao i ja, jedna od predloženih i to za županicu je aktualna gradonačelnica Pleternice gospođa Antonija Jozić, ali to nije još potvrđeno,” pojasnio je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice dr. Željko Glavić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn