HDZ POŽEGA – Čestitke i ruže za sugrađanke povodom Međunarodnog dana žena

Datum objave: 07. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji GO HDZ-a u prigodi Međunarodnog dana žena predsjednik požeškog HDZ-a Darko Puljašić sa suradnicima danas je u središtu pješačke zone sugrađankama dijelio crvene ruže.

“Dan žena je prigoda da našim sugrađankama im poželimo puno zdravlja, sreće i uspjeha u njihovim životnim nastojanjima. No, želim da svaki dan bude Dan žena i pozivam sve naše sugrađane da se prema prekrasnom spolu ponašaju tako – uz puno poštovanja i ljubavi, kao da je svaki dan njihov dan. Jer, obilježavanjem Međunarodnog dana žena razvijamo demokratsku i civilizacijsku svijest te se obvezujemo na nastavak djelovanja i ulaganja zajedničkih napora u svrhu ostvarivanja istinske ravnopravnosti žena i muškaraca.,” rekao je predsjednik GO HDZ Požega i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Odluka da se 8. ožujka proglasi međunarodnim danom žena donesena je 1910. godine u Kopenhagenu, na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalistica, a na prijedlog Clare Zetkin, kako bi se time obilježila uspomena na velike prosvjede američkih žena održane 1909. u sklopu borbe za opće pravo glasa. Od tada do danas, ekonomsko osamostaljenje žena bilo je i ostalo temeljem na kojem su kasnije građeni svi oblici borbe za ravnopravnost, a Međunarodni dan žena i dalje ima svoj značaj, jer borba za jednakost i ravnopravnost, čak i u najrazvijenijim društvima i dalje traje.

 

TEKST: S. P.         FOTO: S.P./ HDZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn