GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Usvojena Odluka o izradi Strategije razvoja turizma Grada Požege od 2020 do 2027. godine

Datum objave: 20. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege održali su 16. redovitu sjednicu na kojoj su, uz kratko rješavanje problematike vijećničkog mandata i dužnosti inkriminiranog Igora Krizmanića donijeli i neke odluke značajne za daljnji razvoj Grada.

Na sjednici je stavljen je u mirovanje mandat vijećnika Igora Krizmanića koji je jučer, zbog optužbi za obiteljsko nasilje brisan iz članstva HDZ te je odstupio sa svih stranačkih dužnosti. Krizmanić je na sjednici razriješen dužnosti potpredsjednika Gradskog vijeća te dužnosti člana Mandatne komisije, a umjesto njega imenovan je prim. dr. sc. Drago Gašpar iz redova HDZ-a.

U nastavku sjednice vijećnici su većinom glasova prihvatili Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca. U tom razdoblju, kako je izvijestio gradonačelnik Puljašić, obavljeno je niz aktivnosti. “U tom vremenskom razdoblju imali smo 282 aktivnosti, o čemu smo izvijestili u 424 naslova s fotografijama na službenoj web stranici pri čemu smo prosječno imali oko 3 tisuće posjeta dnevno na stranici. U tom razdoblju moje zamjenike i mene posjetilo je 502 građana, a imali smo nekoliko događaja među kojima kao važnije ističem manifestaciju “Nitko ne smije biti sam” potpisivanje sporazuma s bratskim gradovima te posjetitelje iz Crne Gore, Turske, Danske, Litve, Španjolske, Rumunjske te tri prijema za najvažnije sudionike ovog grada, bebe” izvijestio je gradonačelnik.

Jednoglasno je prihvaćena Odluka o pokretanju postupka izrade Strategije razvoja turizma Grada Požege od 2020 do 2027. godine, o čemu je također govorio gradonačelnik Puljašić. “Već dugo vrijeme pričamo kako je turizam ono što u ovom gradu, županiji i Slavoniji može uspješno zaživjeti i sigurno donijeti prihod i priliku našim sugrađanima da se njime kvalitetno bave. Vrlo je važno da svi sudionici tog procesa znaju u kom smjeru trebaju ići, što treba točno raditi i kako zajedno surađivati kako bi razvoj turizma išao što brže i što kvalitetnije. Strategija je osnova svih aktivnosti koje želimo provesti i kandidirati na Europske fondove jer imamo saznanja kako će od 2021 do 2027 puno toga biti financirano posebice što se tiče kontinentalnog turizma. Stoga ovaj grad mora imati strategiju kako bi znali u kom smjeru ići,” naglasio je gradonačelnik.

Većinom glasova prihvaćena su i izvješća o realizaciji programa javnih potreba u kulturi, sportu, obrazovanju i socijalnoj skrbi o čemu je izvijestio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Prihvaćen je i prijedlog Odluke o odabiru koncesionara za obavljanje unutarnjeg linijskog prijevoza na području Grada i prigradskih naselja. Kako je rečeno, bile su dvije ponude, aizabrana je ona povoljnija i to dosadašnjeg koncesionara Slavonija bus.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn