GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Od nove poduzetničke zone do novog imena za sportsku dvoranu Grabrik

Datum objave: 13. 4. 2015. | Kategorija: Društvo

vj

POŽEGA –  Na dnevnom redu 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Požege bilo je više od 20 točaka. Vijećnici su, između ostalog, jednoglasno usvojili konačni prijedlog Izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja Zone gospodarske namjene sjever, a većinom glasova usvojene su i ostale teme dnevnog reda.

Uz Izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja poduzetničke zone u Požegi, vijećnici su donijeli odluku o ukidanju statusa javnog dobra na nekretnini – livadi u građevinskom području koje je obuhvaćeno tim urbanističkim planom, a na kojoj je predviđena izgradnja Poduzetničkog inkubatora. Većinom glasova vijećnici su usvojili i prijedlog koji je stigao od Požeškog športskog saveza o promjeni naziva Sportske dvorane “Grabrik” u novi naziv Sportska dvorana “Tomislav Pirc” u spomen na dugogodišnjeg sportskog djelatnika, sportaša i trenera Tomislava Pirca. Tomislav Pirc, kako stoji u obrazloženju predlagača, uz organizaciju mnogih sportskih natjecanja, bio je zaslužan za izgradnju sportske dvorane Grabrik, Sportsko-rekreacijskog centra Požega, Gradske streljane, Gradske kuglane kao i mnogih sportskih terena na području bivše općine Požega.

Gradonačelnik Vedran Neferović podnio je izvješće o radu tijekom drugog polugodišta prošle godine, a   većinom glasova usvojena su i izvješća o realizaciji programa za prošlu godinu u kulturi, sportu, predškolskom odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi, turizmu te ostalim udrugama i društvima građana te izvješće o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture u Gradu Požegi i prigradskim naseljima.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn