GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – 13. lipnja proglašen Danom branitelja grada Požege

Datum objave: 31. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Gradski vijećnici jednoglasno su odlučili da se 13. lipnja, datum na koji je osnovan 63. bataljun samostalne gardijske bojne ZNG RH Požega, proglasi Danom branitelja Grada Požege.

Gradski vijećnici jednoglasno su odlučili da se 13. lipnja proglasi Danom branitelja Grada Požege, u spomen Domovinski rat i na sve žrtve koje su hrvatski branitelji iz Domovinskog rata podnijeli u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Republike Hrvatske, te u čast i u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima s područja Grada Požege koji su sudjelovali u oslobađanju i obrani Republike Hrvatske.

“Krajem prošle godine održan je sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga s područja grada Požege i za datum je predložen 13. lipnja, datum na koji je osnovan 63. bataljun samostalne gardijske bojne Zbora garde RH Požega kao osnova 123. brigade. Riječ je o prijedlogu braniteljskih udruga koji kao gradonačelnik apsolutno podržavam jer s ovim odmakom vremena od Domovinskog rata sigurno je dobro da u kolektivnoj memoriji ostane taj datum kao važan u požeškoj povijesti kako bismo se u budućnosti na taj dan prisjetili značenja tog događaja, kako u Domovinskom ratu, tako i u novijoj požeškoj povijesti.” rekao je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

Većinom glasova usvojen je i Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2022. godini.

Među točkama dnevnog reda bio je i prijedlog Odluke o V. izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Požege koji je jednoglasno usvojen. Kako stoji u obrazloženju, razlozi za izradu i donošenje V. izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Požege su korekcije granica građevinskog područja, usuglašavanje javnog interesa i različitih interesa i potreba korisnika prostora odnosno vlasnika zemljišta, preispitivanje i ažuriranje Odredbi za provođenje, kao i korigiranje trasa i koridora za prometne i infrastrukturne građevine.

Na početku sjednice usvojeno je izvješće Mandatne komisije o prestanku mandata Ivanu Vlahoviću (SDP), zamjeniku člana u Gradskom vijeću Grada Požege i o prestanku mirovanja mandata Martini Vlašić Iljkić (SDP), članici Gradskog vijeća Grada Požege.

TEKST: S. P.                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn