GRADSKO VIJEĆE GRADA PAKRACA – Posljednja ovogodišnja sjednica: prirez smanjen sa 10 na 7 posto

Datum objave: 28. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Smanjenje stope gradskog prireza na dohodak s 10 na 7 posto, koja je većinom glasova usvojena na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Pakraca, vjerojatno je najvažnija odluka za pakračke porezne obveznike.

Nije prihvaćen amandman Kluba vijećnika SDP-a da se potpuno ukine prirez. “Prirez je lokalni doprinos poreznoj reformi i tek jedna od faza prema smanjivanju ovog poreznog opterećenja građana koje i nadalje mora biti prisutno, ne toliko zbog proračunskih prihoda, nego zbog pristupa državnim mjerama fiskalnog poravnavanja, odnosno sredstvima koji u lokalni proračun dolaze izravno iz državnog,” naglasila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Proračun Pakraca za 2021. godinu bi trebao biti nešto manji od 55 milijuna kuna, odnosno 12 milijuna kuna veći od ovogodišnjeg, odlučili su pakrački vijećnici većinom glasova, uz 13 glasova „za“ na ovoj sjednici koja je po prvi put održana online. “Značajno povećanje planiranih prihoda zasniva se i na pomoći države te fondova Europske unije za ostvarivanja projekata koje smo kandidirali u prethodnim razdobljima, a čija realizacija se nastavlja, počinje ili završava u proračunskoj 2021. godini,” obrazložila je gradonačelnica Anamarija Blažević prijedlog novog proračuna.Dodala je kako je riječ o stabilnom, razvojnom i socijalnom, ali i realnom proračunu s uravnoteženom prihodovnom i rashodovnom stranom.

Od poreza se u idućoj godini predviđa ostvarenje prihoda od 23,4 milijuna kuna što je u rangu s ovogodišnjim prihodima. Značajno povećanje je planirano od pomoći iz inozemstva i od subjekata države u iznosu od 24,7 milijuna kuna, odnosno 79 posto više u odnosu na 2020.

IZVOR: Grad Pakrac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn