GRADSKO VIJEĆE GRADA NOVE GRADIŠKE – Niz odluka za pomoć gospodarstvenicima

Datum objave: 28. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Uz mjere predostrožnosti i zaštite od širenja pandemije koronavirusa, danas je održana 21. redovita sjednica Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške.Vijećnici su usvojili niz odluka kojima se želi pomoći gospodarstvenicima u prevladavanju poteškoća nastalih pojavom i širenjem bolesti Covid – 19 .

Gradski vijećnici donijeli su odluku o oslobađanju od komunalne naknade pravnih osoba i obrtnika čije je poslovanje zabranjeno mjerama Stožera CZ RH za razdoblje od 19. ožujka do ponovnog pokretanja poslovanja, a donesena je i odluka o obustavi plaćanja spomeničke rente za dvomjesečno razdoblje te odluka kojoj se obveznici poreza na potrošnju oslobađaju te obveze za razdoblje od 19. ožujka do 31. prosinca 2020- godine. Zakupnici javnih površina oslobođeni su plaćanja poreza na korištenje istih, a donesena je i Odluka da se svim zakupnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada najamnina naplaćuje u iznosu jedne kune.

Usvojena je i odluka o visini paušalnog poreza po krevetu u smještajnim jedinicama na području grada Nova Gradiška i odluka o smanjenju cijene i oslobađanja roditelja/skrbnika od plaćanja usluga Dječjeg vrtića Nova Gradiška i to od 16. ožujka do ponovne uspostave rada u školama i visokim učilištima.

Vijećnici su raspravljali i o prijedlozima odluka o izradi VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Nova Gradiška, izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Nova Gradiška i izradi i dopuni Urbanističkog plana uređenja Panonski zeleni industrijski park Nova Gradiška.

TEKST: S. P.      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn