GRADSKO VIJEĆE GRADA NOVA GRADIŠKA – Većinom glasova prihvaćen rebalans Proračuna za 2019. godinu

Datum objave: 20. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon prethodne svečane, održane uz Dan grada, novogradiški su vijećnici, radnu godinu “zaključlili” sjednicom Gradskog vijeća. Povod-prijedlog izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu. Nakon neuobičajeno kratkog, predblagdanskog aktualnog sata, rebalans je, većinom glasova prihvaćen

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća novogradiški su vijećnici, nakon neuobičajeno kratkog, predblagdanskog aktualnog sata, većinom glasova usvojili prijedlog izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, kojim je predviđeno smanjenje prihoda, rashoda i izdataka za 44.014.440,25 kuna, u odnosu na planirano. Kako je rekao prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, do rebalansa je došlo zbog potrebe za usklađivanjem pojedinih stavki, prije svega onih koje se odnose na nekoliko kapitalnih projekata.

” Riječ je o gradskoj vijećnici, projektu vrijednom oko 4 milijuna kuna, milijun kuna vrijednoj adaptaciji petog kata zgrade gradske uprave, sportskom centru Slavča, izgradnji gradskog bazena, projektu Vrata Slavonije, teškom više od milijun kuna, fotonaponskoj elektrani Biosol, rekonstrukciji Domčeve ulice, “teškoj” 2,5 milijuna kuna, Mažuranićeve, reciklažnom dvorištu, kupnji zemljišta i objekata, prije svega robne kuće u najužem centru grada, te projektu vezanom uz komunalnu infrastrukturu u Industrijskom parku, što je, od prilike iznos od 43 milijuna kuna. S ponosom kažem kako će svi projekti za koje smo se odlučili lani, biti nastavljeni i realizirani na zadovoljstvo i korist naših sugrađana, jer, za razliku od prijašnjih saziva, sve planirano želimo i završiti. Mi smo uprava koja želi napraviti više, ambiciozni, hrabri i s vizijom.”, zaključio je gradonačelnik.

S iznesenim se, očekivano, nisu složili HDZ-ovci, a razloge neprihvaćanja rebalansa, u ime Kluba, pojasnila je Ljiljana Lukačević.” Svima je jasno da je ovo zadnji ovogodišnji rebalans i pokazatelj izvršenja Proračuna za 2019. godinu. Svakom objektivnom analitičaru razvidno je da se Proračun smanjuje za 44 milijuna kuna i da njegovo izvršenje iznosi povijesno neviđenih samo 63 posto. Obzirom na te činjenice, i laiku je jasno što to znači. Stvara nam se imaginacija nečega čega još nema. U gospodarstvo ste planirali uložiti 18 milijuna kuna, a uložili ste samo 5,5, a rebalansom je za 7,5 milijuna kuna smanjeno i jednako važno ulaganje u gradnju infrastrukture. Istovremeno, duplo ste povećali stavke na pozicijama manifestacija. Iako ste pojasnili kako je do toga došlo, to nije dovoljno. Mi ovakav rebalans Proračuna ne možemo podržati – istaknula je, između ostalog, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a. Uz prijedlog izmjena i dopuna Proračuna za aktualnu godinu, na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća našla su se još izvješća o radu Gradskog društva Crvenog križa, Dječjeg vrtića, Industrijskog parka, tvrtke Vodovod Zapadne Slavonije, Eko Kongu i Odlagalištu, kao i prijedlozi izmjena i dopuna programa na području grada.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO:D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn