GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Predstava “Slučaj maturanta Wagnera ” uvrštena je u program 30. Festivala glumca

Datum objave: 04. 4. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Predstava „Slučaj maturanta Wagnera“ u režiji Jasmina Novljakovića prema tekstu Marijana Matkovića uvrštena je u program jubilarnog 30. Festivala glumca koji su još davne 1994. godine osnovali Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija. Poziv je to koji potvrđuje kvalitetu.

Predstava  Slučaj maturanta Wagnera premijerno je izvedena 19. studenoga 2022. godine. U režiji Jasmina Novljakovića glume Ivan Ćaćić, Antonija Stanišić Šperanda, Matko Trnačić, Selena Andrić, Grgur Grgić i Karlo Bernik.

Slučaj maturanta Wagnera donosi napetu i uznemirujuću priču o senzibilnom maturantu koji krije svoju ljubav i roditeljima taji neopravdane izostanke zbog kojih je isključen iz gimnazije. Opisan tako u jednoj rečenici, sadržaj ove drame nastale davne 1934. godine, izvrsno korespondira s današnjim vremenom i suvremenim međuobiteljskim odnosima u kojima je nerijetko još uvijek prisutan patrijarhalni pristup, međugeneracijsko nerazumijevanje, otuđenost, nedostatak komunikacije, neostvarena emancipacija ženskih i mladih članova obitelji.Poziv na prestižni festival potvrđuje izvrsnost predstave koja nakon sedam izvedbi u matičnoj kući osvaja polako i druge scene.  Predstava će igrati 18. svibnja 2023. godine u Hrvatskom domu Vukovar.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn