GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Peđa Gvozdić i “Pračovjek” oduševili Požežane!

Datum objave: 14. 4. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Talentirani glumac i redatelj Peđa Gvozdić izveo je pred punim požeškim gledalištem recentnu komediju “Pračovjek”. Nakon izvedbi na domaćim daskama, Gvozdiću je, koji ovim izvedbeno zahtjevnim naslovom obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja u karlovačkom “Zorinom domu”, upravo Požega je bila – prvo gostovanje.

“Pračovjek” – “Defending the Caveman” najduži je one man show u povijesti Broadwaya i Las Vegasa te je postigao svjetski uspjeh. Urnebesna komedija, autora Roba Beckera osvojila je tijekom godina milijune gledatelja diljem svijeta, a sam autor je tijekom trogodišnjeg razdoblja proučavao psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.

Trenutno više od 40 glumaca diljem svijeta izvodi ovu komediju, a zahtjevnog umjetničkog zadatka u Hrvatskoj se prihvatio Peđa Gvozdić, glumac i redatelj koji ovim naslovom obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja u Gradskom kazalištu “Zorin dom”. Peđa je raspoloženoj požeškoj publici ponudio vrhunsku glumačku igru uz mnoštvo fluidnih transformacija uz koje smo se smijali, pljeskali, pa čak i sudjelovali. I ponešto naučili o razlozima vjekovnog “rata” između dva različita svijeta – onog ženskog i onog muškog.

Peđa Gvozdić i požeška publika vole se već dugi niz godina. Još iz vremena kada je Gradsko kazalište Požega krenulo u (prvu) suradnju s Umjetničkom akademijom u Osijeku, pa je i Peđa kao budući glumac dao svoj obol u brojnim predstavama poput “Auvergnanskih senatora”, “Razigrajmo Melitu” i drugih. S karlovačkom ekipom oduševio nas Peđa i kultni Karlstadt Kunst Cabaret, a “Pračovjekom” je samo osnažio ovo dugogodišnje prijateljstvo.

Iskrenim smijehom i dugim pljeskom požeška publika pozdravila je karlovačkog pelivana, a i on se zahvalio: “Drago mi je da je moje prvo gostovanje s ovom predstavom baš u Požegi, na sceni na kojoj sam napravio i neke prve kazališne korake, od Melite, Senatora i drugih predstava. Hvala vam, izvrsna ste publika, ” rekao je Peđa. Hvala Tebi Peđa  i dođi nam, što prije, opet!

TEKST: S. Pok                   FOTO:  Pračovjek

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn