GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Drvo bajki na dar

Datum objave: 23. 12. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega pripremilo je za najmlađu publiku božićno izdanje Drveta bajki koje će premijerno biti pušteno 23. prosinca u 18.00 sati na YouTube kanalu Gradskog kazališta Požega te na Facebook stranici Gradsko kazalište Požega. Mladi, talentirani glumci Ružica Maurus i Matko Trnačić predstavit će poznatu bajku “Ljepotica i zvijer”.

Požeški kazalištarci pripremili su za najmlađu publiku božićno izdanje Drveta bajki i to adaptaciju poznate Perraultove bajke Ljepotica i Zvijer koju rado čitaju svi uzrasti. Ova je bajka posebna po tome što se ljubavna priča između dvoje glavnih junaka događa postepeno, te zapravo iz prijateljske prerasta u istinsku ljubav.

Režiju i adaptaciju potpisuje Ružica Maurus koja s Matkom Trnačićem čita tekst, scenografiju je pripremila Marija Matijanić, rasvjetu Goran Krmpotić, a sve je snimio Boris Knez. Ružica i Matko poznati su požeškoj kazališnoj publici kao talentirani članovi Srednjoškolske kazališne družine koji su pod vodstvom Marijane Matković sudjelovali u niz izvrsnih pokaznih predstava.

Ružica je sada svježa glumačka akvizicija Gradskog kazališta Požega, a Matko svoj talent još uvijek razvija i osnažuje kao student osječke Akademije za umjetnost i kulturu koja odnedavno u požeškom kazalištu ima svoju nastavnu bazu.

Ružicu i Matka, “Ljepoticu i zvijer” poslušajte u srijedu 23. prosinca u 18.00 sati na YouTube-u kanalu Gradskog kazališta Požega te Facebook stranici Gradsko kazalište Požega.

TEKST: S. Pok              FOTO: GKP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn