GRADSKO KAZALIŠTE “JOZA IVAKIĆ” – “Dok ne ispari i dok ne zgusne” povodom 12. Noći kazališta

Datum objave: 19. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

VINKOVCI – U 12. Noći kazališta koja se u vinkovačkom kazalištu održava u nedjelju, 22. studenoga s početkom u 20:00 sati, na programu je izvrsna predstava Ane Prolić “Dok ne ispari i dok ne zgusne” u produkciji Gradskog kazališta Sisak.

U predstavi koju je režirala Morana Dolen igraju Petar Atanasoski, Judita Franković i Marko Hergešić.Predstava  se bavi međuljudskim odnosima, svakodnevnim, “običnim” situacijama u kojima se nalazimo i koje čine život. Situacije se rastaču i pretaču jedna iz druge na temelju asocijativnih spojnica. Težnja je ne stvoriti zatvoren i čvrst narativ, dozvoliti krhotinama i fragmentima da u potpunosti iznjedre svoju kompleksnost. Muško ženski odnosi, razvodi i mirenja, podjela stvari, odgoj djeteta, esencijalna pitanja poput: “Što ćemo danas kuhati?”, kućni ljubimci, važnost rakije u svakodnevnoj higijedni i sl., neke su od tema ovog kolažnog omada u kojem glumci iskaču iz lika u lik. Lepeza karaktera likova pokazuje koliko smo različiti, a opet u toj svojoj različitosti kolektivno prepoznajemo iste trenutke koje svi proživljavamo, ali svatko na svoj način.

Cijena ulaznice je u pretprodaji 40 kn / na dan izvedbe 50 kn / za grupe i “prijatelje kazališta” 30 kuna, a samo u petak, 20. studenoga, kada dosjetljivi vinkovački kazalištarci imaju “KAZALIŠNI BLACK FRIDAY SALE” ulaznice su po akcijskoj cijeni od 20 kn.

TEKST: S. P./ M.Č        FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn