GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA U POŽEGI – Započeo projekt energetske obnove zgrade

Datum objave: 17. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -U prostorima Gradskog društva Crvenog križa jučer je održana početna konferencija projekta energetska obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Požegi. Ukupna vrijednost projekta iznosi 653.400,99 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 395.396,96 kuna.

Ostatak iznosa na sebe je preuzelo Gradsko društvo Crvenog križa Požega kao korisnik projekta kojem je putem Javnog poziva za podnošenja prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa EU i inozemnih fondova za 2019. godine odobreno do 103.201,61 kuna sufinanciranja za projekt energetske obnove. Radovima na energetskoj obnovi povećat će se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita poda i stropa te zamijeniti vanjska stolarija. Navedenim radovima ostvarit će se ušteda toplinske energije u iznosu od 65,92%, u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C.

Na jučerašnjoj konferenciji potpisani su ugovori o izvođenju radova s Građevinskim obrtom Zeba te o stručnom nadzoru građenja s tvrtkom Gaudi d.o.o, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine, a završetak cijeloga projekta do proljeća 2020. godine.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn