GRADSKI PARK KAO ČAROBNA BOŽIĆNA ŠUMA – Počelo postavljanje novogradiškog klizališta, svečano otvorenje u subotu 30.11.

Datum objave: 25. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Još koji dan i Nova Gradiška će u potpunosti “obući” svoje blagdansko ruho, spremna proslaviti rođendan i dobro raspoložena dočekati još jedan “Advent u našem gradu”. Za nikad raskošniju i sadržajniju manifestaciju do sad, pobrinut će se projekt “Čarobne šume”, koji će središnji gradski park, zajedno sa zaleđenim stazama, pretvoriti u istinsku božićnu bajku. Buduće klizalište zajedničkim snagama grade gradske tvrtke Eko Kong, Elkom i TZNG, a završni rezultat provjerite u subotu, 30. studenoga.

“Advent u našem gradu”, tradicionalna manifestacija kojom Novogradiščani ispraćaju godinu i obilježavaju Dan grada i blagdan Župe, ove će godine biti raskošniji i sadržajniji no ikad. Uz mnogobrojne zanimljive kulturno glazbeno zabavne događaje, “pobrinut” će se za to i projekt “Čarobne šume” koji će, središnji gradski park, pretvoriti u istinsku božićnu bajku. Pridonijet će tome, po uzoru na brojne velike gradove, zaleđene staze, koje će najuže gradsko središte, na radost malih i velikih, pretvoriti u klizalište.

Novu, čarobnu “instalaciju” zajedničkim snagama grade tvrtke Eko Kong, Elkom i Turistička zajednica, a završni rezultat provjerite u subotu, 30.studenoga, za kada su zakazana čak dva svečana otvorenja. Za prvo, u 17 sati, zaduženi su članovi Dječjeg Gradskog vijeća i Dječjeg foruma, nakon čega, u 19 sati, kod župne crkve BZBDM, slijedi paljenje prve adventske svijeće, a potom kod fontane u parku, i koncert Gradske glazbe. Sve koji tijekom Adventa navrate u Novu Gradišku, svakodnevno očekuje niz zanimljivih sadržaja-igra i zabava u kući Djeda Božićnjaka, radionice izrade ukrasa, pisanja pisama, pečenja kolača, a bit će organizirana i humanitarna akcija prikupljanja igračaka.

Tu su i redovna subotnja druženja uz lokalne glazbene zvijezde, poput Vokalne skupine Aurora, HPD Graničar, Zbora umirovljenika, Župnog pjevačkog zbora, Barbare Dautović Španović, a sve će , službeno, koncertom pod nazivom “Sretan Božić i Nova Gradiška”, zaključiti house majstor, Domagoj Jakić Yakka, najbolji hrvatski DJ. Novogradiška blagdanska priča završit će tradicionalnim dvodnevnim Adventskim sajmom, 20.i 21.prosinca, koji će u prostoru Društvenog doma okupiti više od 50 izlagača iz cijele Hrvatske.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: TZGNG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn