GRADSKI ODBOR HDZ POŽEGE – Puljašić: Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostat će ujedinjena

Datum objave: 08. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

dsc06700

POŽEGA – Predsjednik Gradskog odbora HDZ Požege Darko Puljašić sa članovima odbora na  današnjoj konferenciji za novinare naglasio je kako je požeški HDZ i dalje jedinstven. “Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostat će ujedinjena, a pojedine probleme na koje nailazimo rješavat ćemo isključivo unutar stranke, naglasio je Puljašić.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ Požege Darko Puljašić naglasio je kako su sazvali konferenciju za novinare radi potvrde jedinstva i čvrstog stava HDZ-a Požege u odnosu na političku situaciju u gradu. Osvrnuo se pri tom na posljednju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se dogodio i unutarstranački incident koji je javnosti dao naslutiti velike lomove u požeškom HDZ-u. Neslaganja nema, tvrdi Puljašić. “Ovom prilikom izražavam svoje zadovoljstvo odlukom Gradskog vijeća Grada Požege o usvajanju i rebalansa i proračuna za iduću godinu. Time smo još jednom pokazali kako su sva medijska nagađanja o unutarstranačkom neslaganju i mogućnosti rušenja proračuna neistinita i neutemeljena te da gradonačelnik ima podršku Hrvatske demokratske zajednice. Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostat će ujedinjena, a pojedine probleme na koje nailazimo rješavat ćemo isključivo unutar stranke. Nitko od nas nema pravo staviti svoj osobni interes ili ponos ispred interesa građana koje zastupamo i programa koji HDZ provodi. U trenutku nepotrebnog podizanja tenzija na Gradskom vijeću preuzeo sam odgovornost i zamolio predsjednika Kluba vijećnika HDZ- HSP AS gospodina Borovca da prepusti vođenje, samo ove sjednice, zbog važnosti odluka koje smo na njoj trebali donesti i koje smo donijeli. Stranačka tijela unutar HDZ-a po statutu HDZ-a provest će potrebne radnje te utvrditi da li je na toj sjednici došlo do određenih kršenja ili povreda,” naglasio je Puljašić.

nn

Puljašić je ovom prilikom prozvao požeški SDP za licemjerje i jeftini populizam prije i tijekom sjednice Gradskog vijeća. “HDZ nikada nije bježao iz vijećnica i saborskih kluba kada su donošene važne i odlučne odluke. Jeftini populizam SDP prije sjednice Gradskog vijeća pokazuje licemjerje i potcijenjivanje naših sugrađana jer ti isti nisu tražili referendum kada su pravili cirkus u Baškoj, kada su gradili knjižnicu, muzej, glazbenu školu i mnoge druge odluke koje su pale na teret ovoj vlasti koja ih je uspješno i efikasno rješavala. Naravno, uz jedno vremensko razdoblje od dvije godine za vrijeme vladavine SDP-ove vlade isti  taj SDP požeški debelo pomogao da se raskinu već potpisani ugovori o sufinanciranju i pomaganju te time najbolje govore tko su i što su. Oni su stranka kojoj su europski fondovi i natječaji nešto nepotrebno, a razvoj je stvar koja u njihovom programu ne postoji. Sramotno je napadati HDZ i gradsku upravu da je Ured za europske integracije nepotreban jer nije ostvario svoj cilj. Tu je suprotno zdravoj pameti,” rekao je Puljašić.

dsc06715

“Mladi tim koji upravlja ovim gradom tim je Hrvatske demokratske zajednice koja ga je iznjedrila, koja ga je postavila i koja će u svibnju na lokalnim izborima pobijediti u prvom krugu premoćno,” zaključio je Puljašić dodajući kako im za to uvjerenje dobar vjetar u leđa daje i  vlada HDZ-a kroz svoj program, posebice projekt Slavonija koji osigurava ovom prostoru 20 milijardi kuna,” zaključio je predsjednik GO HDZ Požege Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn