GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Predstavljena aplikacija „Blago Požege“

Datum objave: 26. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskom muzeju Požega predstavljena je besplatna aplikacija “Blago Požege“, edukativna muzejska potraga čiji je cilj korisnicima pružiti mogućnost samostalnog istraživanja grada, upoznavanje baštine Požege i muzeja.

Prema riječima zamjenice ravnateljice Gradskog muzeja Požega Ivane Domanović, projektom je planirano više ruta za istraživanje, a danas je predstavljena prvu rutu koja je posvećena znamenitim Požežanima.

“Početna točka ove potrage je Gradski muzej Požega. Zadatak korisnika je slijediti upute i tragove te pronaći sve točke potrage. Zato je potrebno posebno obratiti pažnju na spomen ploče na kućama pored kojih se prolazi prilikom šetnje. Kad se korisnici približe traženoj lokaciji dobit će pitanje. Točan odgovor na pitanje daje slijedeći trag i tako dalje do kraja šetnje, odnosno do završne točke potrage. Ako korisnik zapne u potrazi može se poslužiti kartom i tražiti dodatne upute,” pojasnila je Domanović koja je uz Andreja Vojnića iz Gradskog muzeja Požega i autorica aplikacije. Aplikacija je izrađena u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Požege, a realizirana je sredstvima Ministarstva kulture i Grada Požege.

Aplikacija je besplatna i može se skinuti na Google Playu, a u budućnosti će biti nadograđena ovim rutama. Kako je rečeno na predstavljanju, namijenjena je Požežanima, ali i posjetiocima te svima ostalima koji vole izazov te upoznavanje grada kroz virtualne šetnje.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn