GRADSKI MUZEJ POŽEGA- Otvorena izložba ‘Lumen Echo’

Datum objave: 16. 6. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA -U Gradskom muzeju Požega sinoć je otvorena izložba Lumen Echo u organizaciji Radiona.org / Zagreb Makerspace. Izložba će biti otvorena do 3. kolovoza 2019. godine.

“Ova izložba se bavi interaktivnim radovima kojima se mogu poigrati i odrasli i djeca. Izložba će biti otvorena do 3. kolovoza 2019. godine. Za razliku od klasičnih izložbi gdje se predmeti ne smiju dirati, ova izložba poziva posjetitelja da predmet ne samo dira, nego da uđe u interakciju s njime. Ovdje je sve tako napravljeno da svatko može sudjelovati u toj interakciji i da se ljudi ne boje tehnologije,” objasnila je kustosica izložbe Deborah Hustić.

Izloženi su radovi s područja intermedijalnih umjetnosti i inovativnih suvremenih praksi. Posjetitelji tako mogu pogledati niz radova hibridnih umjetnosti od DIY (do-it-yourself) glazbenih instrumenata, sintisajzera, interaktivnih i robotičkih instalacija preko holograma, uvrnutih i hakiranih uređaja, ‘uradi-sam’ igraćih konzola i slično. Svojim radovima u Požegi su se predstavili: Igor Brkić, Damir Prizmić, Paula Bučar, Deborah Hustić, Davor Jadrijević, Goran Mahovlić, Mario Pavlić, Marko Jovanović, Mitch Altman (SAD), Dirty Electronics (Velika Britanija), Marc Dusseiller (Švicarska), Yuri Landman (Nizozemska) i Constanza Pina (Čile).

Na otvorenju, osim kustosice izložbe Deborah Hustić, govorila je i ravnateljica Gradskog muzeja Požega Mirela Pavličić Hein, zatim dogradonačelnik Požege Ferdinad Troha koji je pozvao Požežane, posebno učenike i mlade koje zanima tehnologija da pogledaju, ovu do sada, najneobičniju izložbu.

 

Izložbu su otvorili članovi Zajednice tehničke kulture Grada Požege koji su prošle godine na međunarodnom sajmu inovacija INVENTUM u Iloku osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Jedan od njih Luka Kotorac predstavio je svoj i rad Davida Gelenčira Mini transporter flipsa koji je osvojio srebrnu medalju. Davor Marković, tajnik požeške Zajednice tehničke kulture zahvalio je Gradskom muzeju na organiziranju ovakve izuzetno zanimljive izložbe te najavio da će njihovi članovi rado navratiti još koji puta na ovu izložbu. Nazočne je kroz izložbu provela kustosica Deborah Hustić te Damir Prizmić, jedan od autora izložbe koja će biti otvorena do 3. kolovoza.

IZVOR: GMP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn