GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Otvorena izložba Drava art Biennale 2017

Datum objave: 16. 11. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskom muzeju Požega otvorena je izložba Drava Art Biennale 2017. Riječ je o međuinstitucionalnoj suradnji Muzeja grada Koprivnice i Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka koja se po prvi puta predstavlja požeškoj publici.

Projekt Drava Art Biennale temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost, a sama izložba je i u ovom, do sada, trećem izdanju putem Javnog poziva okupila autore koji komuniciraju, provociraju, kritiziraju i promišljaju vodu i njezine uloge. U Gradskom muzeju Požega predstavljena je skupna izložba 15 autora koji su se predstavili u Galeriji Koprivnica, zatim u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, a donosi raznolike radove kroz medij fotografije, videa, performansa, slika i instalacija.

Izložbu je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić, a u ime domaćina posjetitelje je pozdravila  ravnateljica Gradskog muzeja Požega Mirela Pavličić Hein. Izložene radove  predstavile su kustosica Helena Kušenić i muzejski pedagog Maša Zamljačanec iz Muzeja grada Koprivnice. Izložba će u požeškoj kulturnoj ponudi biti do 29. prosinca 2018. godine.

TEKST: A. Nedela       FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn