GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Ostani doma: aktualne izložbe pogledaj na internetu!

Datum objave: 30. 3. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Zbog novonastale situacije i zabrane posjećivanja izložbi Gradski muzej Požega svim zainteresiranima omogućio je da dvije aktualne izložbe – “Braća po oružju – elite željeznog doba” iz Arheološkog muzeja iz Zagreba te kolektivnu izložbu slika 5. likovne kolonije “Vila Velebita” pogledaju na youtube kanalu.

Izvrsna izložba „Braća po oružju – elite željeznog doba“ Arheološkog muzeja iz Zagreba koja prikazuje dva ratnička groba iz kaptolske i dolenjske skupine starijeg željeznog doba, a među predmetima se nalaze i oni koji se inače čuvaju u Gradskom muzeju Požega, otvorena u požeškom muzeju 10. ožujka.

Izložba na jedinstven način govori i o povijesti ovog kraja, odnosno o nalazima s arheološkog lolaliteta iz starijeg željeznog doba iznad Kaptola, jednog od najznačajnijih staroželjeznih središta Europe. Izložbu pogledajte na  www.youtube.com

Virtualnom šetnjom možete posjetiti i kolektivnu izložbu slika 5. likovne kolonije „Vila Velebita“ u Požegi 2019. godine Izložbu pogledajte na www.youtube.com.

Isto tako, Gradski muzej Požega obavještava sve ljubitelje lokalne povijesti kao i nastavnike povijesti da gotovo svakodnevno na Facebook stranici mogu pratiti povijesne događaje koji su se dogodili na određeni dan u prošlosti. “Iskoristimo ove vrijeme zabrane socijalnih kontakata da se upoznamo s bogatom poviješću i kulturom naše Zlatne doline, prenosimo to našim mlađim generacijama, dijelimo to putem društvenih mreža te na taj način budimo aktivni sudionici kulture baštine našeg grada i cijele Požeštine,” poručili su vrijedni požeški muzealci.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn