GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Izložba Fotokluba Oppidum “Inventura”

Datum objave: 13. 7. 2014. | Kategorija: Kultura

inventura

POŽEGA –  U sklopu izložbene koncepcije Požeška šetnja muzejskim ljetom u izložbenom prostoru Gradskog muzeja Požega od 18. do 26. srpnja  2014. godine svoje radove predstavit će osam članova Fotokluba Oppidum iz Pleternice. Stvaralaštvo foto amatera okupljenih u ovom klubu objedinjeno je u jedinstvenoj izložbi pod nazivom “Inventura”.

Nakon izložbe umjetničkih fotografija Nevena Petrovića, požeška kulturna javnost imat će priliku upoznati se s radom skupine foto-amatera iz Pleternice (ali i Požege) okupljenih u Fotoklubu, sekciji ambiciozne udruge Oppidum iz Pleternice. Na požeškoj izložbi svoje radove predstavit će Drago Komarić, Josip Marković, Milica Milosavljević, Robert Rendulić, Tomislav Safundžić, Davor Sečkar, Hrvoje Mikolčević i Hrvoje Štajduhar, a kako i samo ime izložbe kaže – bit će to “mala inventura” recentnog stvaralačkog razdoblja svakog pojedinog autora.

” Fotoklub Oppidum osnovan je unutar istoimene udruge 2012. godine.Nekolicina entuzijasta je za to izrazilo želju jer u Požegi i Pleternici nije postojao ni jedan aktivni foto klub. Sa fotoklubom proveli smo par radionica. Do sada smo imali dvije izložbe. Prva je bila kod samog osnivanja – „Black&white“, a u sklopu ovogodišnjeg LIDASA imali smo Izložbu noćnih fotografija u pleterničkom parku. Inventura je izložba kojoj se posebno radujemo,” naglasio je predsjednik Udruge Oppidum i jedan od izlagača na izložbi Drago Komarić.

TEKST: S. Pok       FOTO: Josip Marković, Night Vision

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn