GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA – Radionica štafelajnog slikarstva u gradskom parku

Datum objave: 12. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Gradski muzej Nova Gradiška malim je i velikim kreativcima ovih školskih praznika ponudio niz zanimljivih pedagoško-edukativnih sadržaja. Poput besplatne radionice štafelajnog slikarstva koja je uz polaznike oduševila i sugrađane, pretvorivši gradski park u zabavni umjetnički atelier

Nastojeći pokazati kako su kulturno-umjetničke institucije puno više od sterilnih prostora ispunjenih nezanimljivim artefaktima, Gradski muzej Nova Gradiška posljednjih godina širom otvara svoja vrata zajednici, informirajući, educirajući i zabavljajući, nastojeći u svoje prostore privući i one najmlađe. Jer, tako se stvaraju i budući konzumenti umjetnosti. Uz brojne, do sada uspješno realizirane radionice u zatvorenom, ovih su školskih praznika malim i velikim kreativcima pripremili niz zanimljivih edukativno-pedagoških sadržaja, dokazujući kako su za dane ispunjene nesvakidašnjim aktivnostima dovoljni tek dobra volja i prava ideja. Poput besplatne radionice štafelajnog slikarstva koja je uz polaznike oduševila i sugrađane, pretvorivši gradski park u zabavni umjetnički atelier.

Nakon što su zainteresiranim polaznicima uputili poziv, u kratko su vrijeme popunjene čak dvije grupe, a keativnom zanosu nisu smetale ni velike vrućine. Pod mentorstvom Jelene Kovre, magistre edukacije likovne kulture i muzejske pedagoginje, uz puno dobre zabave, polaznici su, budući renomirani slikari, vrijedno stvarali zaranjajući u svijet mašte, ali i tražeći inspiraciju u ugodnom prostoru novogradiškog parka. Kako su se snašli u ulozi slikara ali i što su stvorili moći će vidjeti svi od 30. kolovoza do 3. rujna na facebook stranici Gradskog muzeja.

TEKST: S. T             FOTO: gmng

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn