GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA – Nova izložba “Umjetnik sam, dakle sumnjam”

Datum objave: 02. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Ni “novo normalno” ni brojne epidemiološke mjere nisu posljednjih mjeseci spriječile novogradiške muzealce u misiji približavanja umjetnosti zajednici. S dobrim trendovima nastavljaju i u četvrtak, 4. ožujka u 18 sati, za kada je zakazano otvorenje izložbe “Umjetnik sam, dakle sumnjam”, autorice Snježane Ban.

Ne odustajući u svojoj misiji približavanja umjetnosti zajednici ni u “novonormalnim” okolnostima, novogradiški muzealci za 4. ožujka pripremaju još jedan hvale vrijedan sadržaj. Riječ je likovnoj izložbi “Umjetnik sam, dakle sumnjam”, autorice Snježane Ban, koja će, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, biti otvorena u 18 sati. Izložba je, kako u popratnom katalogu piše autorica, “rezultat proživljene vlastite sumnje u umjetničkoj praksi, sumirane u vlastitoj slici sumnje; u kolažu koji na mnogostrukim platnima različitih dimenzija (njih ukupno 31 ) sublimira i isprepleće cjelokupno iskustvo proživljenog, mišljenog, viđenog, pročitanog, naslikanog i izvedenog iz sumnje.”

Snježana Ban diplomirala je 2007. godine na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a godinu dana kasnije i na Tekstilno – tehnološkom fakultetu- smjer modni dizajn. 2019. na Akademiji stiče i doktorat pod mentorstvom red.prof.art. Ante Rašića i teorijske mentorice dr.sc. Blaženke Perice. Iza nje je uspješnih šest samostalnih te više skupnih i tematskih izložbi u zemlji i inozemstvu. Postav zanimljivog naziva u Gradskom muzeju vas čeka do 31.ožujka, stoga, navratite i otkrijte važnost umjetnosti.

Uz nekolicinu sjajnih izložbi koje su, unatoč i usprkos koroni posljednjih mjeseci uljepšavale prostor Gradskog muzeja, svakodnevne edukativno kreativne sadržaje, novogradiško “mjesto kulture i umjetnosti” pridružilo se sjajnoj inicijativi “Umjetnost u zajednici” čiji je cilj osvještavanje uloge umjetnosti i njeno uključenje u širu društvenu zajednicu, kao i omogućavanje osnovnoškolcima i srednjoškolcima da vizualno izraze svoje emocije obzirom na novonastale javnozdravstvene okolnosti, a u skladu s tim i razvijanje svijesti, razumijevanja i tolerancije.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: Pozivnica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn