GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA – Izložba slika Tanje Škrgatić

Datum objave: 15. 3. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA -Novogradiški „hram umjetnosti i kulture“, odnedavno u suvremenom istinski urbanom prostoru, ugostio je izložbu Tanje Škrgatić, mlade akademske slikarice koja je diplomirala u klasi profesora Damira Sokića, još jednog uspješnog umjetnika porijeklom iz Nove Gradiške. Izložbu slika bez naziva možete razgledati do 29. ožujka u Gradskom muzeju.

Podižući ljestvicu kulturne ponude grada, ispunjavajući pri tom svoju osnovnu ulogu afirmiranja umjetnosti, Gradski muzej Nova Gradiška u novoobnovljenom galerijskom prostoru kakvog se ne bi postidjele ni istinski urbane sredine, ugostio je još jednu sjajnu likovnu izložbu. Riječ je o djelima Tanje Škrgatić, mlade akademske slikarice koja je diplomirala u klasi profesora Damira Sokića, još jednog uspješnog umjetnika porijeklom iz Nove Gradiške, umjetnički iznimno zrele, slikarski suvremene i kreativne.

Izložba slika bez naziva zaintrigirat će posjetitelje i navesti ih da na vlastiti način protumače ekspresionizam umjetnice. “Upravo to je i draž ove izložbe“, upoznao je autor postava, kustos Miroslav Pišonić, pozdravljajući, zajedno s ravnateljicom Gradskog muzeja Nova Gradiška, profesoricom Marijom Mihaljević, novogradiške poklonike umjetnosti. O mladoj i nagrađivanoj slikarici i njenom opusu progovorio je i mentor, profesor Sokić, ističući kako je riječ o zrelim i moćnim slikama koje, iako podsjećaju na slikarstva jednog od najljepših perioda hrvatske umjetnosti iz vremena 50-tih i 60-tih godina, pripadaju ovom vremenu.

Izložbu Tanje Škrgatić otvorio je gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, zadovoljan činjenicom kako je u gradu sve više respektabilnih umjetničkih sadržaja koji imaju svoju publiku. “Veseli me biti dio ovog izuzetnog kulturnog događaja u Muzeju koji ćemo vrlo brzo proširiti kako bi i drugim umjetnicima omogućili da nam prezentiraju svoje radove.“, najavio je gradonačelnik. Izložbu prati katalog za koji je tekst napisao poznati likovni kritičar Vanja Babić, a slikarstvo apstraktnog ekspresionizma Tanje Škrgatić čeka vas u Gradskom muzeju Nova Gradiška do 29. ožujka.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn