GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA – Izložba grafika Marija Čaušića: “Mindcraft”, novi pogled na suvremenu hrvatsku umjetnost

Datum objave: 16. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nastavljajući vrijedno promovirati suvremenu umjetnost, Gradski muzej Nova Gradiška ugostio je izložbu Mindcraft osječkog likovnog umjetnika i grafičara Marija Čaušića. Na svečanosti otvorenja autora i njegov rad predstavili su Miroslav Pišonić, ravnatelj muzeja i autor postava i doc.art. Zlatko Kozina, a izložbu možete razgledati do 5.studenoga.

Poklonici suvremene likovne umjetnosti do 5.studenoga u prostoru Gradskog muzeja Nova Gradiška mogu pogledati izložbu Mindcraft, osječkog likovnog umjetnika i grafičara Marija Čaušića kojeg su, na svečanosti otvorenja, predstavili ravnatelj ustanove i autor postava, Miroslav Pišonić i Zlatko Kozina.

Riječ je o još jednoj u nizu izložbi kojom novogradiški prostor kulture nastavlja vrijedno promovirati suvremenu umjetnost, pružajući istovremeno priliku mladim, ali i nedovoljno afirmiranim umjetnicima. Izložba Mindcraft predstavlja zanimljiv postav grafika realiziranih različitim grafičkim tehnikama tako da gledatelj nikad nije siguran gleda li fotovedutu narušenu „nalijepljenom“ geometrijom ili je u stvari riječ o kadru nekog filmskog kolaža, i to starog filmskog kadra.

Dok nam „podmeće“ prostor kao glavnu temu, piše u predgovoru pratećeg kataloga Zlatko Kozina, njegova prava tema je ustvari vrijeme.. Autor izložbe za svoj je rad dobio više nagrada, sudjelovao je i organizirao brojne likovno-grafičke radionice, a od 2005.zaposlen je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku kao izvanredni profesor. Aktivno izlaže od 1998.godine, a radovi mu se nalaze u različitim fundacijama u zemlji i inozemstvu. Izložba Mindcraft čeka vas u Gradskom muzeju Nova Gradiška sve do 5.studenoga, pa navratite i zavirite u suvemenu hrvatsku umjetnost.

TEKST: S. T.                FOTO: GMNG/ F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn