GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA – Digitalna Noć muzeja

Datum objave: 28. 1. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako smo, slijedom korona krize, promijenili navike i značajno smanjili druženja, kulture se ne moramo odreći. Pobrinut će se za to Noć muzeja, jedinstvena manifestacija kojoj će se i ove godine pridružiti Gradski muzej Nova Gradiška. Vidimo se u petak, 29.siječnja u digitalnom prostoru.

Unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom corona virusa, vjerujući u snagu kulture i umjetnosti, Hrvatsko muzejsko društvo i ove će godine organizirati Noć muzeja. Jedinstvena manifestacija koju je, od sada već davne 2005. godine, posjetilo nevjerojatnih 3.497.759 posjetitelja, u svom će ovogodišnjem, 16.izdanju, u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite, ali i novim oblicima komuniciranja, biti u potpunosti digitalna, a, po običaju, pridružit će joj se i Gradski muzej Nova Gradiška.

Digitalna Noć muzeja novogradiškim će poklonicima umjetnosti u petak 29.siječnja, od 18 sati ponuditi razgovor sa Željkom Subićem, akademskim slikarom koji je Muzeju darovao 65 djela, želeći se tako odužiti gradu koji, kako je rekao, već 65 godina udomljuje njegovo fizičko, duhovno i kreativno postojanje. Prdružite li se manifestaciji, zahvaljujući novim tehnologijama, od 20 sati moći ćete uživati i u izložbi hrvatske nematerijalne kulturne baštine na UNESCO-vim listama, a sat kasnije, od 21., sudjelovati i na edukativnoj online radionici o bećarcu.

TEKST: S. T.          FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn