GRADSKA TRŽNICA POŽEGA – Ponovo radi zatvoreni dio, nova organizacija na otvorenom dijelu

Datum objave: 04. 5. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Gradska tržnica Požega od 4. svibnja ima novu organizaciju rada – ponovo je u funkciji zatvoreni dio tržnice, a štandovi s voćem i povrćem te rasadom smješteni su i  na otvorenom prostoru u Sokolovoj ulici, uz prostor za prodaju odjeće i obuće.

U zatvorenom i otvorenom dijelu tržnice svoje proizvode ponudilo je oko 40 prodavača. Ovom organizacijom oslobođen je i prostor parkirališta iza Gradske kuće, jer zelena tržnica na otvorenom sada je smještena u produžetku stare tržnice. Sve je u skladu s epidemiološkim preporukama kojih se moraju pridržavati i kupci i prodavači, pojasnio nam je načelnik Stožera CZ Grada Požege i zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

” U razgovoru i s proizvođačima i s kupcima, a i zbog prometa u gradu, došli smo do rješenja kojim smo željeli kvalitetnije prilagoditi okolnostima sustav prodaje na gradskoj tržnici. Od danas je ponovo u funkciji zatvoreni dio tržnice. Djelatnici Komunalca d.o.o. napravili su sve u skladu s preporukama Stožera CZ s nacionalne razine – klupe su razdvojene na razmak od 3 do 4 metra, između kupaca je omogućen razmak od 2 metra, a označeni su i smjerovi kretanja te je obavezna dezinfekcija ruku. U zatvoreni dio tržnice smjestili smo 21 prodajno mjesto, a imamo tu i tri prodavaonice s mesom, četiri proizvođača jaja i te tri mliječnih proizvoda i svi su smješteni u odvojene prostore. Danas smo organizirali i na prostoru otvorenog dijela tržnice, koji se i prije koristio za ove svrhe smještaj za još više od 20 proizvođača koji prodaju povrće, voće i rasadu. S današnjim danom ukupno smo osigurali oko 50 prodajnih mjesta za isto toliko obiteljskih gospodarstava i proizvođača, privatnih tvrtki i obrta,” rekao je Pilon. Uz ovu organizaciju, parkiralište iza Gradske kuće oslobođeno je ponovo za parkiranje vozila.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn