GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Predstavljena knjiga “Teorije zavjere 21. stoljeća” Velimira Grgića

Datum objave: 26. 2. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA- U Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega, u sklopu programa “Alternativni petak” predstavljena je nova knjiga novinara, pisca, scenariste i producenta Velimira Grgića. “Teorije zavjere 21. stoljeća” mali je ali učinkovit vodič za snalaženje u suvremenom svijetu u kojem ništa nije onako kako izgleda.

Velimir Grgić, rođenjem Požežanin, piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.

“Teorije zavjere 21. stoljeća”, njegova 16.-ta knjiga,  jednostavan je, pregledan, kronologijski i problematski vodič u potrazi za istinom u moru informacija i dezinformacija. Obrađuju se najpoznatije teorije zavjere poput cjelokupne priče o pandemiji koronavirusa, 5G mreže, ponešto o QAnonu, ravnoj zemlji te pticama koje zapravo “ne postoje nego su dronovi”.

Grgić je u svom novom naslovu pokušao otkriti što je u toj kakofoniji vijesti istina a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo ili u sve ili ni u što. „Teorije zavjere 21. stoljeća“ na jednom mjestu nude cjelovit pregled i kronologiju fenomena koji su nas doveli do toga da živimo u vremenu kada nijednu informaciju i vijest ne možemo i ne smijemo uzimati – zdravo za gotovo. “Problem je u tome što svatko od nas traži onu informaciju koja potvrđuje naše vjerovanje. Okorjelog teoretičara zavjere nijedna informacija neće razuvjeriti i tražit će samo ono što može potvrditi njegovu vjeru da je u pravu,” naglasio je Grgić.

TEKST: S. Pok                 FOTO: D. Oroz

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn