GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Predstavljen projekt “Knjiga svima”

Datum objave: 19. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Riječ je o inicijativi koju pokreće Gradska knjižnica Požega s ciljem povećanja dostupnosti knjige osobama u najvećim potrebama, a u suradnji s Općom županijskom bolnicom Požega, Domom za starije i nemoćne osobe Požega, Kaznionicom u Požegi te Domom za odrasle osobe Ljeskovica.

Gradska knjižnica Požega će kroz ovaj program partnerskim ustanovama i njihovim štićenicima/pacijentima dati na korištenje literaturu kako bi im omogućila lakši pristup znanju i zabavi posredstvom knjige, upoznala je voditeljica Županijske matične službe Mirjana Franculić. “Projekt je rezultat suradnje Gradske knjižnice Požege i četiri ustanove u našoj županiji. Ova inicijativa Gradske knjižnice Požega ima za cilj širenje usluga naše knjižnice na četiri izdvojene lokacije kako bi knjige došle do svih građana koji se trenutno nalaze u nemogućnosti dolaska u knjižnicu.” naglasila je Franculić.

Provedba podrazumjeva davanje na trajno korištenje od strane Gradske knjižnice Požega 735 primjeraka knjiga za odrasle i djecu. Svaka ustanova će dobiti početni fond od 150 knjiga za odrasle, a Opća županijska bolnica Požega i dodatnih 100 primjeraka za djecu koji će se nalazi na Odjelu pedijatrije. Knjižnica će prema svojim mogućnostima obnavljati i dopunjavati fondove novom građom, popularnom beletristikom i građom za djecu.

Sporazuma o suradnji potpisale su ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo te predstavnice ustanova partnera – ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Požega Ružica Alaber, ravnateljica Doma za odrasle osobe Ljeskovica Rada Matoš, voditeljica Odjela tretmana Kaznionice u Požegi Ksenija Vuković i zamjenica ravnatelja Opće županijske bolnice Požega Matea Vujnović koje su izrazile zahvalnost zbog uključivanja njihovih ustanova u ovaj iznimno značajan projekt. “Knjižnica već surađuje na neki način s ovim ustanovama, u svojoj misiji koju želimo istaknuti, a to je širenje knjižnične usluge specifično prema mjestima i ljudima gdje je dostupnost knjige otežana ili onemogućena. Naša namjera je bila očita i jasna, kroz ovaj projekt koji je najkonkretnija suradnja do sada, pogotovo jer se ima namjeru dopunjavati” rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo.

TEKST: S. Pok                    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn