GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Predstavljen projekt Čitam.

Datum objave: 26. 9. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskoj knjižnici Požega predstavljen je projekt Čitam. Projekt je usmjeren na niz aktivnosti za razvijanje čitalačkih navika i interesa različitih dobnih skupina posebice djece i mladih, starije populacije te osoba s invaliditetom.

Kako bi se podigla razina svijesti o važnosti kulture čitanja i čitalačke pismenosti pojedinca, ali i povećao broj aktivnosti te materijala kojima će se potaknuti čitanje, Gradska knjižnica Požega kao nositeljica projekta u suradnji s partnerom Gradom Požegom ovog je ljeta započela s provedbom projekta Čitam.Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta nešto više od 440 tisuća kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

“U okviru projekta provest će se edukacijske radionice Kako e-čitati namijenjene osobama starijima od 54 godine te osobama s invaliditetom, radionica Prezentacija zvučnih knjiga namijenjena slijepim i slabovidnim osobama te radionica Kako predstaviti knjigu u 3 minute namijenja djeci i mladima u dobi od 25 godina.,” predstavila je voditeljica projekta Ivona Vukušić.

Uz to, projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo., na kojoj će se kontinuirano uređivati i objavljivati sadržaji koji potiču kulturu čitanja. U najavi je i Festival dobre preporuke kao javno događanje koje okuplja sve ciljane skupine, gostujuće književnike i stručne osobe iz područja književnosti, s ciljem prezentiranja najboljih videopreporuka čitatelja te, popularizacije čitanja.

Pripremit će se i objaviti publikacija Čitamo., zbirka tekstova s osobnim preporukama prezentatora iz cijele Hrvatske. U ime Grada Požege, zadovoljstvo projektom koji je uspješno priskrbio bespovratna sredstva za hvale vrijedne aktivnosti izrazila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje pročelnica Andreja Menđel. “Nadamo se da ćemo kroz provedbu tog projekta zaista utjecati na povećanje čitanja, odnosno, čitalačke pismenosti.” zaključila je ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn