GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Povijesni dan: nova knjižnica je otvorena!

Datum objave: 15. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Nakon gotovo 15 godina obnove, dogradnje i sveobuhvatnog uređenja Gradska knjižnica Požega, s novim izgledom, novim prostorima, novim konceptom, odjelima i programima danas točno u 8,00 sati otvorila je svoja vrata i okrenula novu stranicu u 175 godina svog djelovanja.

U 175 godini neprekinutog knjižničnog djelovanja, nakon obnove, dogradnje i sveobuhvatnog uređenja Gradska knjižnica Požega otvorila je danas svoja vrata korisnicima s radnim vremenom ponedjeljak – petak 8:00-20:00 sati. Prvi gost knjižnice bio je gradonačelnik Darko Puljašić, no odmah su kroz vrata prošli i prvi korisnici, Požežanke i Požežani znatiželjni čuti, vidjeti i iskusiti koncept nove knjižnice, novih programa i novih usluga.

“Presretna sam što je već u 8.01 ušla prva naša korisnica koja će zadovoljiti svoju knjižničnu potrebu. Točno u 8.00 sati krenula je i akcija neprekinutog čitanja od 175 sati s kojom želimo osvijestiti da knjižnica u Požegi ove godine obilježava 175 godina neprekinutog knjižničnog djelovanja, što je zaista vrijedan jubilej. Jer, požeška knjižnica jedna je od prvih u Hrvatskoj koje su nastajale  na tradiciji čitaoničkih društava. U toj akciji sudjeluju učenici i profesori Katoličke gimnazije i održava se na Odjelu književnosti, ali za ove dane pripremili smo još niz zanimljivih zbivanja posvećenih čitanju i knjigama,” rekla je ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo.

A prva korisnica koja je u ovaj povijesni dan kročila u požeški hram kulture bila je Saša Kordaso. “Član sam knjižnice od djetinjstva. Čitam redovito i nestrpljivo sam čekala da se otvori ova nova knjižnica. Dočekala sam vrijeme otvaranja i došla kako bih vidjela što nam je sve pripremljeno. Doista je prekrasno! A čitanje? Čitanja je za mene životna navika,” rekla nam je Saša.

Pripremljene su i akcije povodom otvorenja – besplatan upis za 1., 50., 100., 150. i 175. NOVOG korisnika, besplatan upis za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola ( trajna pogodnost) te oprost zakasnine (od 15. do 20. ožujka). Kao prva nova korisnica besplatan upis danas je dobila Dina Ređić.

“Bila sam prije učlanjena, ali otišla sam u Pulu. Sada sam se došla ponovo učlaniti ovdje i doista nisam očekivala da ću dobiti takav poklon jer čitanje mi puno znači: za kulturu, za proširiti opće znanje,” rekla je Dina.
Knjižnica vas čeka s brojnim programima s brojnim programima. Dođite, čitajte, sudjelujte.

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi, slogan je u ovoj 2021. godini posvećenoj čitanju. Ipak, kad uđete u Gradsku knjižnicu Požega, vjerujete – ostat ćete bez riječi!

TEKST: Sanja Pok           FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn