GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Otvorenje 15. ožujka: novi koncept, novi programi, nove usluge

Datum objave: 13. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U 175 godini neprekinutog knjižničnog djelovanja, nakon obnove, dogradnje i svobuhvatnog uređenja Gradska knjižnica Požega otvara se 15. ožujka 2021. s radnim vremenom ponedjeljak – petak 8:00-20:00 sati. Već u prvom tjednu svog rada, Gradska knjižnica predstavit će koncept nove knjižnice, novih programa i novih usluga.

S obzirom na epidemiološke mjere vezane uz javna okupljanja, novi požeški hram kulture jednostavno se otvara 15.ožujka od 8,00 sati. Odmah stupa na snagu i novo radno vrijeme, koje je od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00 sati u zimskim mjesecima, a do 21:00 u ljetnim mjesecima. I odmah kreću programi, kaže nam ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo .
“Već u prvom tjednu našeg rada predstavit ćemo korisnicima i građanima koncept naših novih programa te otvarati knjižnicu kroz programe i organizirane obilaske. Bez obzira na uvjete „novonormalnog“ uvijek nam je bila želja otvarati, a ne samo otvoriti knjižnicu. Pod time podrazumijevam koncept pojačanih programa koji sami po sebi privlače posjetitelje, a onda kroz sudjelovanje na nekom događaju korisnik najbolje može doživjeti što znači koncept nove knjižnice u novoj zgradi knjižnice,” kaže ravnateljica.

U skladu s tom idejom, već ponedjeljak, 15. ožujka obiluje zbivanjima. “Budući da smo u konceptu nove knjižnice, među ostalim, pripremili znatno povećanje broja programa za građane, planiramo krenuti s programima odmah, u skladu s epidemiološkim mjerama. Prema tome, već za ponedjeljak planiramo otvorenje dviju izložbi u poslijepodnevnim satima. Radi se o fotografskoj izložbi „Lice knjige“ koja je postavljena u Galeriji svjetlosti i likovnoj izložbi Snježane Mekić Delić „Trag dodira“ koja je postavljena u našoj Galeriji Tunel. Budući da smo u 175. godini našeg neprekinutog knjižničnog djelovanja, što nas stavlja uz bok prvim osnovanim Čitaoničkim društvima u Hrvatskoj, osmislili smo program poticanja čitanja i promocije novih prostora koji se zove „175 sati čitanja za 175 godina knjižnice“ koji pripremamo u suradnji s Katoličkom gimnazijom, a kreće u 15. ožujka u 8:00 sati i završava 2. travnja u 15:00 sati te podrazumijeva čitanje u trajanju od 175 sati na našem novom Odjelu književnosti,” najavila je ravnateljica.

Pripremljene su i akcije povodom otvorenja – besplatan upis za 1., 50., 100., 150. i 175. NOVOG korisnika, besplatan upis za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola ( trajna pogodnost) te oprost zakasnine (od 15. do 20. ožujka).

Gradska knjižnica Požega novo je požeško središte kulture, a što nam se tamo nudi pratite na novoj službenoj Web stranici  i Facebooku.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn