GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA: Otisci čovječanstva – otvorenje izložbe Nine Alvir

Datum objave: 06. 2. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega, u petak, 11. veljače 2022. godine otvorit će se izložba digitalnih ilustracija „Otisci čovječanstva“ autorice Nine Alvir.

Nina Alvir mlada je umjetnica koja svoj dugogodišnji hobi, crtanje, nakon studija menadžmenta odlučuje pretvoriti u karijeru te završava grafički dizajn. Umjetničku inspiraciju pronalazi u gotovo svim granama umjetnosti, kulturama diljem svijeta, značajnim povijesnim događajima te vlastitom životnom iskustvu.

Većina ljudi ne ostavlja svoj otisak u ovom svijetu velikim dostignućima. Ponekad su najveći otisci upravo u malim i tihim trenutcima, nepoznati čak i onima koji ih ostavljaju. Događaju se u neizbježnim i slučajnim interakcijama, u smiraju dana dok se pleše flamenko, u majčinu krilu, u plesu djeteta. Prisutni su u limunadi žedna vojnika, u tradicionalno posluženom čaju, u košari s voćem na glavi Kolumbijke, u zvuku bubnja afričkog glazbenika, a upravo je o otiscima riječ u ovoj Nininoj Izložbi.
Autorica prikazuje obične ljude u raznim kulturama diljem svijeta, u trenutcima svoje svakodnevnice, koji svojim ponekad (ne)izravnim djelovanjem i samim postojanjem ostavljaju svoj autentični otisak u prostoru i vremenu. To su otisci koji nemaju materijalnu vrijednost, a mogu ostaviti trajni učinak na nečiju cjelokupnu stvarnost.

Izložbu na Galeriji svjetlosti Knjižnice možeš pogledati do 10. ožujka 2022. godine!

Zbog epidemioloških mjera obvezno je predočenje važeće COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

IZVOR: GKP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn