GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Noć knjige, moć knjige u požeškom središtu kulture

Datum objave: 24. 4. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Noć knjige koja se povodom Svjetskog dana knjige održava u knjižnicama, knjižarama i drugim organizacijama u čitavoj Hrvatskoj, na prigodan način, bogatim programom obilježena je i u velebnom prostoru Gradske knjižnice Požega.

Gradska knjižnica Požega raznolikim sadržajima i programima 24. travnja 2023. godine obilježila je Noć knjige. Neprikosnovena moć knjige ogledala se i ove godine kroz središnje programe u kojima su gosti bili poznati književnici Kristian Novak, Marina Vujčić i Ivica Ivanišević, kao i dječja književnica Jelena Pervan. Poticanje čitanja osnaženo je Festivalom dobre preporuke u kojemu su preporučitelji iz projekta Čitam. preporučili zainteresiranoj publici odabrane naslove koji su se mogli odmah i posuditi.

Uz središnje programe, na svim odjelima Gradske knjižnice Požega održane su cjelodnevne aktivnosti i animacije, među kojima su i oni vezani uz temu ovogodišnje Noći knjige na nacionalnoj razini, a to je propitivanje umjetne inteligencije. Za kraj večeri u zabavnom programu nastupila je grupa Vatra.

TEKST: S. Pok                      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn