GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Knjiga svaki dan: Osmisli naslovnicu knjige i osvoji vrijednu nagradu!

Datum objave: 06. 4. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Knjiga svaki dan projekt je Gradske knjižnice Požega koji se provodi već sedam godina, a koji spaja fotografiju i čitanje.

Vrlo je jednostavno. Odaberi knjigu koja te inspirira. Osmisli i snimi fotografiju koja bi mogla biti naslovnica odabrane knjige – poziv je zaljubljenicima u fotografiju za sudjelovanje u natječaju Gradske knjižnice Požega s nazivom Lice knjige iz projekta Knjiga svaki dan 2020.

Natječaj traje do 1. svibnja, a prva tri nagrađena autora osvajaju vrijedne nagrade.Osim toga, najboljih pedesetak radova činit će izložbu koja će biti postavljena u požeškoj knjižnici i kasnije gostovati u drugim knjižnicama u Hrvatskoj.

Ove će godine fotografije pristigle na natječaj ocjenjivati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Maja Glušić (grafička urednica u Frakturi), Vera Ćuže-Abramović (prof. likovnih umjetnosti) i Aleksandra Šutalo kao predstavnica organizatora.

Knjiga svaki dan je projekt koji već sedmu godinu za redom kroz fotografski natječaj na temu knjige i čitanja radi izložbu i nagrađuje najuspješnije radove. Izložba je inače dio programa Noći knjige u Požegi, no ove će se godine zbog radova na zgradi knjižnice povezati s programom otvorenja nove zgrade. Projekt Knjiga svaki dan provodi se uz potporu Ministarstva kulture RH. Više informacija na www.gkpz.hr/foto-natjecaj/ ili na Facebook stranici Gradske knjižnice Požega.

TEKST: S. P.       FOTO: GKP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn