GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Izložbom „Trending #HGSS70″ HGSS još jednom otkriva svoju kreativnu stranu

Datum objave: 07. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega, u utorak, 10.kolovoza 2021. godine u 19 sati održat će se otvorenje izložbe tweetova Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pod nazivom „Trending #HGSS70″. 

Povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi  “Trending#HGSS70”, nagrađenoj krovnom hrvatskom PR nagradom GrandPrix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u kategoriji komunikacije događaja, HGSS je predstavio svoje najkreativnije objave na društvenoj mreži Twitter, koje su hrabre cure i dečke učinile omiljenim komunikatorom u javnom prostoru.

Od 10. kolovoza 2021. godine svi zainteresirani moći će ponovno pogledati izložbu u Gradskoj knjižnici Požega, pri čemu će se prisjetiti simpatičnih rečenica poput: „Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru.”

“Budući da uobičajeni, ozbiljni apeli ponekad ne mogu doprijeti do „najpustolovnijih” ljubitelja prirode, HGSS-ova Komisija za informiranje i analitiku pronašla je nove načine komunikacije s domaćom i stranom javnosti, a najpopularnijim se pokazao Twitter. Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima,” poručuju iz HGSS-a.

Naziv izložbe „Trending #HGSS70″ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterova sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i hešteg kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza nas je više od 10 000 akcija spašavanja. Danas se na godišnjoj razini više od 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje u više od 800 akcija raznih tipova, od potraga, intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi. Zbog svojeg inovativnog pristupa komunikaciji, HGSS je 2017. godine dobio nagradu „Komunikator godine” Hrvatske udruge za odnose s javnošću jer „koristi učinkovite kanale da bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno”.

TEKST: S. Pok              FOTO: HGSS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn