GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Izložba Nine Alvir “Otisci čovječanstva” 11. veljače u Galeriji svjetlosti

Datum objave: 10. 2. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Koncept izložbene djelatnosti Gradske knjižnice Požega temelji se na dovođenju umjetničkih izložbi u Požegu čime se osnažuje kulturna ponuda grada te promocija mladih umjetnika koji tek pronalaze svoj put, a rodili su se, živjeli ili žive u Požegi, čime se potiče i promiče umjetničko stvaralaštvo mladih i djeluje na snažniji “otisak” Požege u tom kontekstu

U Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega, u petak, 11. veljače 2022. godine otvorit će se izložba digitalnih ilustracija „Otisci čovječanstva“ autorice Nine Alvir. “Otisci čovječanstva” digitalne su ilustracije kojima autorica prikazuje obične ljude u raznim kulturama diljem svijeta, u trenutcima svoje svakodnevice koji svojim, ponekad (ne)izravnim, djelovanjem i samim postojanjem ostavljaju autentični otisak u prostoru i vremenu.O pobudi za ovaj opus sama autorica kaže: “Većina ljudi ne ostavlja otisak u ovom svijetu velikim dostignućima. Ponekad su najveći otisci upravo u malim i tihim trenutcima, nepoznati čak i onima koji ih ostavljaju.”

Nina Alvir (1992., Toronto, Kanada) je magistra menadžmenta, no nakon studija je svoj dugogodišnji hobi, crtanje, odlučila pretvoriti u karijeru te je završila i grafički dizajn. Umjetničku inspiraciju pronalazi gotovo u svim granama umjetnosti, kulturama svijeta, značajnim povijesnim događajima te vlastitom životu. Svoje je likovne radove dosad izlagala u skupnim izložbama tako da joj je nadolazeća izložba u Gradskoj knjižnici Požega prva samostalna izložba.

Koncept izložbene djelatnosti Gradske knjižnice Požega temelji se na glavne smjernice: dovođenje umjetničkih izložbi u Požegu čime se osnažuje kulturna ponuda grada te promocija mladih umjetnika koji tek pronalaze svoj put, a rodili su se, živjeli ili žive u Požegi, čime se potiče i promiče umjetničko stvaralaštvo mladih i djeluje na snažniji “otisak” Požege u tom kontekstu.

Izložbu na Galeriji svjetlosti Knjižnice možeš pogledati do 10. ožujka 2022. godine.

Zbog epidemioloških mjera obvezno je predočenje važeće COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

TEKST: S. P./GKP               FOTO: GKP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn